DIY – MORSDAG GRATIS PLAKAT

plakat design print selv morsdag gave

Ønsker du at give en sød og personlig morsdags gave er denne print-selv illustration perfekt. Jeg har håndtegnet en sød lille kærlighedserklæring og du kan farvelægge den så den passer præcis til netop din mor.

Illustrationen kan du printe gratis i A3 og A4 så det kan blive en plakat til indramning. Du kan også vælge at printe den i A5 og bruge den som kort.

Så hvis du har verdens sejeste mor, så er her en fin og uhøjtidelig kærlighedserklæring. Da jeg fik opgaven på tegnebrættet var der én ting der var altafgørende for mig. Nemlig, at plakaten på den ene eller den anden måde skulle indeholde noget fra DIY verden. Det var vigtigt for mig, at skabe åbne rammer og mulighed for at give plakaten sit eget fingeraftryk og personlighed. Derfor er jeg blevet inspireret af den trend der er opstået omkring malebøger. Der kommer flere og flere voksenmalebøger og i det hele taget har figurere og former fra de klassiske bøger ændret sig. Jeg har valgt at give designet en grafisk tyngde, der gør at den sagtens kan tåle at hænge uberørt. Den er derfor lige så dekorativ med og uden farve.

Jeg har integreret et lille “jeg elsker dig”. De 3 små ord glemmer jeg nemt i en travl og hektisk hverdag. Jeg kan godt glemme at få sagt ord på de ting jeg er taknemmelig for min mor har gjort og stadig gør for mig. Jeg tror ikke på at jeg er den eneste der har det sådan. Generelt tror jeg at vi godt kan klare lidt flere søde og uhøjtidelige kærlighedserklæringer. Det håber jeg at denne plakat måske også kan hjælpe os med at huske på.

Blomster temaet synes jeg var oplagt at arbejde med. Som I måske allerede har set i de foregående indlæg handler bloggens seneste indlæg om at leve med planter – Green Living. Den tendens brager derudaf og hele botanic temaet er jeg meget inspireret af. Jeg synes det var sjovt at bruge motivet til væggen også.. Og så er, og har det altid været med blomster vi kommunikere taknemmelighed, glæde og kærlighed.

DIY plakat
Alt du skal bruge er et print af plakaten i den ønskede størrelse. Print gerne et par stykker så du har en du kan bruge som prøve.
Jeg har farvelagt en med tuscher og en med farveblyanter. Du kan også bruge glimmer, maling eller noget helt tredje.
Du kan printe på almindeligt printerpapir eller bruge en en lidt kraftigere papirstype. Du kan også printe på farvet papir. Netop fordi designet er sort/hvid kan den klare, at man skubber den i mange forskellige retninger.

Med DIY plakaten er mulighederne mange og plakaten kan få mange forskellige udtryk og derved passe ind i mange hjem og boligindretninger. På billedet ovenover har jeg valgt, at arbejde med tuscher og farvelagt plakaten meget traditionelt med grønne blade og farverige blomster. Der er knald på farverne og så er det bare skønt at farvelægge. Det er lidt ligesom at lave perleplader, meget meditativt!

Jeg har lavet 3 udgaver som du kan printe. Download linket finder du i bunden af indlægget:

diy plakat design gør det selv

KLASSIKEREN: Den originale morsdags plakat

bonus_mor_2019

BONUSMOR: Jeg fik en række forespørgsler på en udgave som dur hvis man er så heldig at have flere mødre i sit liv. Derfor er der en udgave som hedder Bonus. Der findes nemlig ikke kun en slags mor og jeg har derfor lavet en morsdag plakat så alle de fantastiske bonus mødre også kan få en unik gave på morsdag. Så har du en fantastisk bonus mor er det bare med at tænde for printeren og finde farveblyanterne frem. Bonus mor plakaten er selvfølgelig gratis lige som de andre er. Du kan downloade plakaten længere nede i dette blogindlæg.

JEG ELSKER DIG FORDI..
Da denne plakat også bruges meget i instutioner og på skoler så har jeg valgt at lave en udgave hvor børnene kan øve sig i at skrive og sætte ord på følelser. Jeg har i årenes løb, plakaten udgav jeg i 2015, set virkelig mange skønne bud på børns 3 ord/sætninger skrevet til deres mor.
Print plakaten ud og lad børnene farvelægge det de orker. -det er med garanti ikke det hele men lidt gør også en stor forskel for plakatens udtryk. Derefter kan børnene skrive 3 ord eller sætninger om hvorfor de elsker deres mor. Er børnene små kan du skrive for dem eller skrive sætningen på et andet stykke papir og lade barnet skrive efter.

En af de sjoveste jeg har læst er fx Jeg elsker dig fordi… “du er god til at bande” eller “du hopper sammen med mig” eller denne her Jeg elsker dig fordi.. “du rigtig godt lide mig”. Ord fra børn er bare guld værd og plakaten kan være sjov at vende tilbage til da et barn på 5 og et barn på 7 har vidt forskelligt perspektiv og svar på spørgsmålet jeg elsker dig fordi..

DOWNLOAD OG PRINT PLAKATEN HER:

Du kan hente den originale morsdags plakaten lige her  i de 3 størrelser: A3A4A5.

Du kan hente bonus morsdags plakaten lige her: A4

Du kan hente udgaven med plads til egen tekst her: A4

Husk at jeg er at finde på Instagram under navnet @gabriella.holm
Tag mig endelig hvis du deler plakaten. Jeg elsker at se jeres udprints og farvelægninger og reposter også nogle af jeres billeder på min profil løbende.

plakat design diy farvelægning med tusch

plakat design diy farvelægning

Jeg vil lige vise at jeg også har lavet farvelagt en hvor jeg har valgt at arbejde i én tone. Jeg har brugt farveblyanter og alle i den rødlige nuance.
Og husk at det ikke kun er for voksne. Du kan sagtens printe plakaten og give dit barn en lys farveblyant eller tusch i hånden og tegne ovenpå. Jeg er sikker på resultatet bliver helt særligt og meget fint 🙂
Så stik ungerne et print i hånden og hjælp dem lidt på vej med gaven til dig, hvis ikke andre er faldet over siden her. Det må man godt 😉

farvelagt illustration

Resultatet af DIY plakaten i den røde tone i A3 format.

alternativ til ophængning af illustration, brug en bøjle

Og hvis du ønsker en anderledes ophængning af plakaten kan du hænge den på en bøjle med små clips. Her har jeg tilføjet forskellige små hjemmelavede ophæng, alle indenfor et farvetema, så ikke udtrykket bliver får rodet. Dette er også en nem og billig måde at få skabt en ramme omkring sin vægdekoration.

Jeg håber at I får fejret en masse skønne og fantastiske mødre på søndag og vær’ ikke bange for, at give den til en sej veninde du kender.. Der er ingen tvivl om, at en erklæring fra andre om, at de ser en som en god mor også er helt fantastisk! Så frem med printeren!

45 comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading Facebook Comments ...