Hjælp til putning og aftenrutiner – Gratis piktogrammer

piktogrammer

piktogrammer

Jeg har tegnet en række små illustrationer og printet dem ud i forbindelse med min datters rutiner før sengetid. Hun er lige fyldt 2 år. Jeg er ret kreativ og med det følger også mindre gode evner indenfor struktur. Piktogrammer hjælper derfor både min datter og jeg i at få visualiseret tid og gøremål før og under putningen.
Jeg vil skynde mig at slå fast, at jeg ingen faglig viden har på dette område og følgende tekst og de gratis print-selv piktogrammer er udelukkende baseret på vores eget putteritual. Jeg har valgt at dele dem, fordi mange af mine følgere på Instagram efterspurgte det, da jeg viste et billede af dem derinde.

Det er min klare fornemmelse at mange børn trives godt med forudsigelighed og at de ved hvad der skal ske. Hvem gør ikke det? Men det har overrasket mig hvor meget i detaljen jeg skal, i forhold til at min datter føler sig tryg og tilpas i situationen. Disse håndtegnede piktogrammer skal hjælpe hende med at få overblik over hvad der skal ske under putningen, mens de hjælper mig til at overholde ritualet. Det er nemlig ikke ligegyldigt for min datter om vi den ene dag skifter ble først og så børster tænder og den næste dag kommer jeg til at gøre det i omvendt rækkefølge. Jeg kan have en smule svært ved at forholde mig til at det gør den store forskel. Men det gør det for min datter. Disse kort er derfor lige så meget til ungerne som de er til forældrene. Er der noget jeg har lært så er det at putteritualet starter ret tidligt. Det er ikke først når vi ligger i sengen og læser godtnathistorie.

Jeg starter putteritualet med at fortælle hende at det er blevet aften. Lidt efter fortæller jeg at klokken er 7 og det er ved at være tid til at komme i nattøjet. Ofte vælger hun et stykke legetøj at tage med ud til puslebordet eller får sin sut og klud med derud. Det er nemlig aldrig helt sjovt at skulle stoppe med at legen og gå med ud til puslebordet.

Piktogram kortene hænger i øjenhøjde ved puslepladsen og her peger vi på de forskellige kort og snakker om hvad vi nu skal og sådan kommer vi igennem putningen. Jeg har snakket med en sød følger, der til dagligt arbejder med børn, på Instagram omkring disse kort og hun frarådet at barnet får lov til at vælge rækkefølgen på putteritualet. Nogle gange virker det dog for os. Hvis hun nægter at ville have en ny ble får hun valgmuligheden mellem at få en ny ble eller børste tænder først. Så vælger hun altid at børste tænder først og så er det nemmere at tage bleen bagefter fordi hun har bestemt rækkefølgen. Så en gang imellem dur det altså herhjemme at give de små falske valgmulighed. -Selvom jeg ofte høre at små børn bliver ekstra forvirret over at skulle tage en beslutning. Gør lige præcis det du føler virker bedst og har mest ro i maven omkring så er jeg sikker på at det er det rigtige for dig og dit barn! Det gælder jo i det hele taget måden du vælger at bruge disse piktogrammer på. Det er absolut helt op til dig. Intet er mere rigtigt eller forkert end andet.

Nå, men vores piktogrammer ville jeg egenligt have lamineret men jeg har ikke fået købt en. Istedet for har jeg nu printet dem på lidt kraftigere papir og hængt dem op med elefantsnot.

Piktogrammerne med godnathistorier og godnatsange er lavet så de både dur hos jer der kun synger, jer der kun læser og jer der gør begge dele. Piktogramkortet “Nu er klokken..” er beregnet til at du kan tegne visere på så de passer til jeres puttetid.

PRINT DE GRATIS PIKTOGRAM KORT HER

Godnat og rigtig god putning

 

piktogrammer - sovekort

piktogrammer

Piktogrammer-gabriella.holm2

Piktogrammer

Piktogrammer

Piktogrammer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading Facebook Comments ...