DIY – TOPFIGUR TIL BRYLLUPSKAGE

forrige indlæg. Jeg er i mellemtiden også blevet gift med min søde kæreste. Han og jeg blev gift på Rømø for 10 dage siden. Vi havde den dejligste dag og den skønneste sviptur til Budapest efterfølgende. I går startede hverdagen så og nu begynder jeg igen at få tid til DIY projekter og blogskriveri.  Det første jeg gerne vil dele med jer er den topfigur jeg lavede til bryllupskagen. Jeg var på udkig efter en billig løsning som stadig var personlig og humoristisk. Jeg var derfor i gemmerne og fandt mini hama perlerne frem. Det kom der et ret fint brudepar ud af. Hvis ikke du står og skal bage en bryllupskage kan de også limes på et stykke pap og bruges som lykønskningskort. De kan også bruges alene og laves til en konfirmand topfigur.

DU SKAL BRUGE:
Hama mini perler
Hama mini perleplade
Pincet
Strygejern
Bagepapir

mini hama perler diy
Start med at udvælge de farver du ønsker at bruge. Det personlige kommer rigtig fint frem hvis du vælger samme farver som brudeparret har. Fx havde min mand et mørkeblåt jakkesæt på med slips til. Derfor er hama figuren lavet så tæt på virkeligheden som muligt.

gør det selv hama perler topfigur bryllup
Når farverne er fundet kan du begynde at sætte perler på pladen. Jeg har lavet gommen ca. 8 cm høj og bruden 7 cm høj. Der er nemlig stor højdeforskel på min mand og jeg. Han er høj og skaldet. -sidste nævnte var lidt en udfordring, at få til at se nogenlunde ud i hama perler. Men det gik til sidst. Husk at tilføje en klat hår eller for eksempel skæg for at få det til at ligne gommen så meget som muligt.

bryllups diy brudepar hama perler
Brug gerne en pincet for at få perlerne placeret. Hama mini kræver en del mere tålmodighed end de almindelige hama perler. Det tog mig et par timer at få disse to strikket sammen. Så afsæt god tid af. Det tager nemlig også lidt tid at få designet tingene så de ligner gom og brud så godt som muligt.

hama perler skabelon
Når brudeparret er færdige skal der tilføjes et par lange rækker med perler under deres fødder. Det er nemlig vigtigt at topfiguren har noget at stå fast i kagen med.
De færdige perler stryges med et varmt strygejern på begge sider. Husk at have bagepapir mellem strygejern og perleplade.

brudepar topfigur i hama mini perler
Det færdige brudepar er nu klar til at blive sat i kagen. Vær forsigtig når de sættes i, særligt hvis kagen er hård. De små perleplader er ikke så robuste.

brudepar topfigur diy hama perler
Ovenfor kan du se hvordan brudeparret placeres i kagen. De lange perlerækker under fødderne skjules nede i kagen og sørger for at de står fast og sikkert i kagen.

brudepar bryllup figur hama perler
Brudeparret i hama perler var en sjov lille detalje der fik vores gæster til at trække på smilebåndet. Det så ret fint ud i den hjemmelavede bryllupskage.
Opskriften jeg brugte til vores kage har jeg faktisk allerede delt med jer for flere år siden. Jeg er nemlig ikke så meget til fondant og ville gerne lave kagen selv. Jeg er ikke nogen ørn i et køkken og derfor gik jeg med en nem og sikker opskrift. Min yndlingskage. Er du nysgerrig finder du opskriften lige her.

4 comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading Facebook Comments ...