BRYLLUPS INVITATIONER

hjemmelavede bryllups invitationer

Jeg har brugt lidt af påsken på at få bryllups invitationerne flyveklar.
Der findes så meget inspiration på nettet omkring invitationer, så meget at jeg helt druknede i det og det gjorde mig ret forvirret om hvad vi skulle vælge.
Jeg kom frem til to ting: 1. Vores invitationer skulle være personlige og 2. de skulle afspejle den type bryllup vi skal have.
Med nummer 2 mener jeg at jeg ikke ville lave indbydelser der fx gav en stemning af et fint slotsbryllup med smoking og lange kjoler. Hvilket godt kunne ske hvis jeg fandt blonder og similisten frem.
Vores invitationer er derfor endt med at være ret enkle. De har fået lidt guld detaljer for at gøre dem lidt højtidelige, en stribe fotografier for at gøre dem personlige og de er lavet i blå for at gøre det knap så feminint.

Vi har i forbindelsen med invitationerne oprettet et webside til brylluppet. Her kan gæsterne gå ind og finde samme oplysninger som dem i invitationerne samt billeder af kirke og hotel samt google maps. Yderligere information der ikke var plads til i invitationen og så har vi oprettet en ønskeliste på sitet. Vi har nemlig slet ikke overvejet hvad vi ønsker os endnu og det var derfor ikke nemt at få en ønskeliste sendt med. Vi har i stedet for skrevet i invitationen at ønskelisten kan findes på websitet fra 01. juni. Hvilket fungere rigtig godt for os. Websitet er desuden en fin måde at samle billeder fra bryllupet på, så festens deltagere kan gå derind og se alle billederne.

hjemmelavede invitationer til bryllup

Et godt tip er at finde kuverter først. Det er en skam hvis man får lavet selve invitationerne først og så ikke kan finde pæne kuverter i rette mål.
Vi faldt for nogle aflange kuverter i målene 210 mm x 110 mm og det er dem invitationerne er lavet udfra.
Jeg har købt blåt katon med struktur af akvarelpapir i størrelse A3 og efterfølgende skåret og foldet dem i de ønskede mål.

fotostribe til bryllups invitationerne

Vi fik min svigerfar til at tage en god håndfuld billeder af os i “photo booth” stilen. Vi sørgede derfor for at have en hvid baggrund og at tage billederne forholdsvis tæt på vores ansigter.
Jeg har efterfølgende redigeret dem i Photoshop hvor jeg har skåret dem kvadratiske og gjort dem sort/hvide.
Til sidst har jeg sat dem op i et program der hedder Indesign. Så det ligner en fotostribe fra netop en photo booth.
Efter jeg viste vores bryllupsinvitationer på Instagram har en sød læser tippet mig om App’en  Social Print Studio som kan lave og printe fotostriber for dig. Jeg har ikke selv brugt dem før, så jeg kan ikke sende min egen anbefaling. Men de ser ud til at kunne gøre jobbet for dig, hvis ikke lige du har kompetencerne i nærheden i forhold til selv at sætte det hele op.

dobbelt klæbende tape fra søstrene grene

Efterfølgende har jeg printet selve teksten til indbydelserne på 140 grams råhvidt papir og sat det ind i det foldende blå karton med dobbelt klæbende tape.
Jeg har sat tapen helt inde ved foldningen for at få papiret til at ligge sig så pænt som muligt.

invitationer med konfetti

Som en lille detalje og overraskelse har jeg i hver invitation lagt lidt konfetti hjerter. Når gæsten så åbner sin kuvert falder der fine små guld hjerter ud. Det er både en hurtig og billig måde at skabe en detalje på. Det man skal huske på med hjemmelavede indbydelser er at alt tager tid. Pas på med at ville for meget og gøre hver invitation for kompliceret og tidskrævende. Det er nemlig en langsommelig proces at lime, klippe og sætte sammen. Det er sjovt at lave de første 10.. Tænk derfor på nemme løsninger med stor effekt fremfor små besværlige detaljer. Gør det nemt for dig selv. -Og selv om mine indbydelser i den grad ser simple ud så ligger der meget arbejde i det hele. Så jo flere invitationer, jo nemmere skal det være.

Fotostriben er sat på forsiden med en klips i samme guld farve. Det har jeg gjort for at gæsten kan tage den af og evt. sætte på sin opslagstavle eller køleskab. På fotostribens sidste billede står teksten “save the date 27.08.16” Så behøver folk ikke have invitationen til at ligge fremme men kan nøjes med fotostriben for at huske datoen for festen.

bryllups invitation med flere muligheder

Vi har selvfølgelig allerede selv en fotostribe hængende på køleskabet.. Ikke fordi jeg tror vi glemmer datoen 😉

moodboard bryllup

Nu er der så en masse andet vi skal have styr på. Vi mangler at finde musik og tøj til festen og så er jeg så småt gået i gang med bordpynt.

Relateret indlæg

16 comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading Facebook Comments ...