DIY – CHIA SPIRER

ingredienserne til chia karse

Chia spirer er både sunde, nemt og lækkert! En kollega tippede mig om denne fine lille idé. Man kan nemlig dyrke sine helt egne form for chia karse. Det er jo helt perfekt her op til påske. Det er nemlig sjældent at jeg falder over karsefrø, men chia frø har jeg alligevel altid i huset. Jeg blev ret begejstret for information og nu har jeg testet chia karsen og vil give tippet videre til jer! Chia frø er jo de seneste år blevet rigtig populært, fordi de er så sunde. De har blandt andet et højt indhold af kalk, Omega 3, Antioxidanter og kostfiber. Derfor er det skønt, at kunne indtage chia på flere forskellige måder. Nu kan jeg også putte chia i salaten, på madderne osv. Derudover så ér der bare noget ved, at kunne følge med i noget der gror.. Og er der noget chia frø gør, så er det at gro. Stærkt! Hvilket ligger ret godt til min tålmodighed.

Hvis du også vil prøve at dyrke din egne chia spirer i vindueskarmen så er alt der kræves vat, en skål og chia frø.

chia frø sås i vat

Fordel vattet i skålen. Den løse vat er ikke noget du måske lige har liggende. Men det kan fås i stort set alle supermarkeder og koster omkring 10 kr.

dyrk din egen chia karse

Strø chia frøene ud over vattet og vand det efterfølgende. Sørg for at hele overfladen har fået vand så alt vat er vådt.

chia karse gror stærkt og du kan på få dage have lækkert grønt til maden

Dag 1 er der ikke meget at se, men allerede på dag 2 har chia frøene dannet en form for gele. Det er også det der gør dem så velegnet til chia grød. Denne gele danner frøene når de kommer i kontakt med væske. Det ser lidt underligt ud, men bare rolig. Det er lige som det skal være. På dag 3 begynder mine frø at spirer, helt små hvide spirer. Husk undervejs at give dem lidt vand, gerne hver dag.
Jo mere lunt og solrigt de står jo hurtigere går det. Så fortvivl ikke hvis du på 3 dagen ikke kan se spirer, de kommer nok en dag eller to senere. Du kan evt. lave en drivhuseffekt ved at sætte en større skål henover skålen med chia frø. Husk dog at den skal være af glas eller klar plastik sådan at solen kan trænge igennem.

chiakarse på 4 dagen

På 4 dagen har mine spirene fået små fine grønne hoveder. Jeg fortsætter med at give dem lidt vand hver dag.

chia karse

Efter 9 dage ser mine spirer sådan her ud og er mere end klar til at blive spist.

chiakarse

De har en helt mild duft og en flot grøn farve

æggemad med chia karse af chia frø

Jeg tænker at bruge min chia karse til påskebordet, så derfor testede jeg selvfølgelig karsen på en æggemad. Chia har ikke samme fyldige smag som den karse vi kender, der er faktisk ikke så meget smag i den. Den er meget mild og har en smag af friskt grønt. Netop pga. dens mildhed vil den være god at pynte med. Mange krydderurter har en lidt tungere smag og har derfor sine egenskaber der passer til særlige formål og smage. Chia spirer kan bruges til det hele. Fx i salater, dressinger, på frokostmaden og anrettede forretter og hovedretter uden at blive dominerende.
Det fine er at, hvid du allerede har chia frø i huset så er der ikke langt fra tanke til handling. Skal du have gæster i weekenden så så chia frøene en uge før, så der hjemmedyrket grønt at pynte med. God påske og velbekomme!

7 comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading Facebook Comments ...