DIY – IKEA HACK MED FÅRESKIND

de nye fåreskinds hynder in action

Jeg ved egentlig ikke om man kan kalde det for et hack? De Ikea hacks, som jeg har set er ret vilde og tænkt ud af boksen. Det er denne her ikke helt. Men den er stadig fin og en god og billig løsning. Jeg har haft mine DIY skind hynder i et par måneder nu. Men jeg har fået så mange spørgsmål på, når jeg har vist dem på Instagram at jeg nu har valgt at lave en DIY til jer.

Vi har træstole ved spisebordet og det gør at man ikke sidder særlig godt på stolene i længere tid af gangen. De er hårde. Jeg gik derfor på jagt efter nogle skind til dem. Men på SU er det noget man kan drømme længe efter at spare sammen til. De billigste jeg fandt var til omkring 300 kr. stykket og det skal så lige ganges med 5. Derfor tog jeg i Ikea og købte to af deres hvide fåreskind for, at lave mine egne hynder i skind. -Og hold nu op det er skønt at sidde både blødt og lunt!

(Psst. Du kan finde DIY på plantestangen over spisebordet lige her.)

faareskind-ikea-hack-diy-billig-bolig-indretning-kreativ-blog-frkhansen

Jeg har brugt 2 hvide fåreskind fra Ikea. Det er dem der hedder LUDDE og koster 179 kr. stykket.

hjemmelavet lammeskinds hynder af ikea skind

De 2 fårskind har jeg så fået 5 stole hynder ud af, ved at skære dem over. Der er altså 3 mindre hynder og 2 større.
Jeg har altså fået 5 hynder for 358 kr. i stedet for prisen på 1500 kr. som var de billigste færdiglavede hynder jeg fandt frem til.

how to guide til hjemmelavede stolehynder

1. Du skal bruge: Et skæreunderlag eller andet der kan forhindre dig i at skære i den overflade du arbejder på. Jeg synes det var rarest at arbejde på gulvet.
Så skal du bruge en skarp hobbykniv og evt. en lineal og pen.
2. Mål op så du får 2 eller 3 lige store stykker og streg det op med pennen.
3. Skær nu langs opstregningen. Husk at skindet skal vende med huden opad, på den måde undgår du at skære i pelsen.
Skær forsigtigt og gerne af flere omgange så du er sikker på ikke at komme til at skære i pelsen.
Når du har skåret huden over kan du rive pelsen fra hinanden. -Den kan godt være lidt indfiltret, men vær’ ikke bange for at rive til.

fåreskind skåret op til stole hynder

Her ses mine skind stykker. Et skind er blevet til 2 store stykker, mens det andet er blevet til 3. Jeg fjernede det store Ikea klistermærke på det ene skind. Limen er dog ret umulig at få af, så jeg lod klistermærket blive siddende på skind nr. 2. Det synes jeg er bedre end det klisteri.

hjemmelavede lammeskinds hynder

Det lille stykke skind passer rigtig fint til mine FDB stole og de to store stykker skind passer godt til de lidt større stole med armlæn. Der synes jeg godt skindet må fylde lidt mere.

spisebord og stole med hjemmelavet hynder

Jeg er blevet spurgt flere gange om ikke de fælder efter jeg har skåret i dem. Men det har jeg slet ikke oplevet. Jeg tror dog det kan være forskelligt fra skind til skind. -Og især til prisen. Eftersom jeg har været ude og kigge på færdiglavede skindhynder først, kan man altså ikke løbe fra at kvalitet og pris hænger sammen, når man snakker skind. Så det første du skal gøre er at overveje hvilken type skin du ønsker i dit hjem og så kan du gå i krig med projektet.

Et godt tip:
Har du skin derhjemme og måske særligt de hvide, som jeg også har her. Så kan du få dem rengjorte på en helt naturlig og bæredygtig måde.
Når det er vinter og der ligger sne udenfor kan du gnide dem ind i sne eller ligge dem i sneen med det bløde nedad. Efter nogle timer kan du så hænge dem til tørre.
Sne renser nemlig skind virkelig effektivt og godt.

fåreskind lavet om til stolehynder, nemt og billigt

Husk at du kan følge med på Instagram og se alle mine projekter der ikke når bloggen.

2 comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading Facebook Comments ...