DIY – VINBALLON

Efter et par ugers sommerferie er jeg top klar, til at køre resten af 2015 igennem med masser af DIY projekter. Jeg håber, at I er friske på et efterår med masser af gør-det-selv! Det første jeg vil vise jer er et redesign jeg har lavet af en vinballon.

vinballon før der blev tegnet på den

Måske du har opdaget, at vinballonen har fået en plads i boligindretningen her i 2015. Det skyldes nok tendensen med at tage loppefund ind i indretningen og det at glas har fået meget mere fokus. -De bliver ofte brugt i den moderne boligindretning med store grene i eller lyspærer sat ned i ballonen. Jeg faldt over en billig en af slagsen på loppemarked og tænkte at jeg også måtte prøve at have sådan en hjem at stå. Jeg er nemlig også blevet ret fascineret af glas! Vinballonen fik jeg billigt fordi den havde en del glaspest. Måske du kan fornemme glasset er mælkehvidt nogle steder. Derfor gav jeg mig i krig med at camouflere glaspesten ved hjælp af tegninger. Når nu vi alle, ofte i hvert fald, bliver inspireret af det samme og samtidig gerne vil bo personligt er det en sjov idé at give tingene et lille twist. På den måde kan man fint følge med boligmode-strømmen og alligevel tilføje masser af personlighed.

tegning med posca tusch på vinballon

Alt du skal bruge for at lave en personlig dekoreret vinballon er:
Posca tuscher i ønsket farve og tykkelser. Jeg har brugt str.PC 5m, PC 3m og penslen PCF 350. Posca tuscher kan bruges på stort set alle overflader og minder meget om en sprittusch. Den har dog en mere maling agtig konsistens. Når du arbejder på glas med Posca så holder det fint til en pyntegenstand som denne og tåler fint berøring. Men bruger du en fugtig klud går malingen af igen.

poscas forskellige tuscher

Jeg har brugt penslen til at lave græs, da den har en meget mere levende streg. -Den er sjov at tegne med!

vinballonen har fået en gulvplads i stuen

 

Det færdige resultat står nu på vores stuegulv. Jeg synes at den blev så fin i sig selv, at den får lov at stå uden noget i.
Ønsker du at kaste dig ud i projektet og mangler inspiration så brug Google! Søg på “blomster” eller hvad du ønsker af motiv. Er du ikke en ørn til at tegne så søg på “tegnede blomster” så er det lige til at tegne efter. Er du vant til at tegne, så find fotos og skab selv tegningen. -Søg gerne på engelsk, så kommer der mere frem.

den færdigtegnede vinballon

Jeg knipsede også lige et par billeder udenfor, så det er letter at se tegningerne.

den færdige vinballon med tegninger på

Har du allerede en vinballon hjemme, så kast dig ud i det! -Posca tuschen er som sagt ikke permanent og tegner du forkert eller på et tidspunkt ønsker at have et andet motiv eller plain igen, så er det bare at bruge en våd klud eller svamp. Så er du tilbage til udgangspunket!

5 comments

  • Ja det er dejligt at kunne sætte sit eget præg og så er det så hyggeligt at få gæster. -Der er jo altid lidt de kan gå og kigge på 😉
   Hav en dejlig snart-weekend 🙂

   Reply
 • Det er stærkt vanedannende at begynde at tegne med posca tusser 🙂
  Det er blevet rigtig flot med blomsterne på vinballonen, synes nogle gange det kan være svært at tegne på noget det buer. Men det er lykkedes vildt godt for dig. Tillykke med det flotte resultat og tak for inspirationen.

  Reply
 • Hver er den bare blevet smuk :). jeg håber at jeg en dag finder sådan en vinballon, synes nemlig også de er meget dekorative 🙂

  Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading Facebook Comments ...