SOMMERPYNT TIL HAVEN

vandmeloner i hama perler

Sommeren er over os og jeg spurgte jer på Instagram hvilke DIYs I ønsker. Her blev der snakket om sommerfester, pynt til børnefødselsdage og hygge til terrassen. Jeg har tilladt mig at lade denne flagranke løse alle disse opgaver på en og samme tid. Det fine ved at arbejde med hama perler er, at perlerne sagtens kan holde til blæst og regn. Du behøver derfor ikke sætte op og tage ned i et væk, som man plejer med den klassiske flagranke i stof eller papir. Står du ikke selv og har en have men er inviteret til grillfest. Så er flagranken også en sjov og sød værtindegave der kan supplere blomster og vin ganske godt!

Jeg har gjort den ekstra sommerlig ved at brug sommer motivet over dem alle, vandmelonen!
Med en masse små perleplader sat på snor, kan jeg lige love dig for du kan få skabt den hyggeligste stemning i haven, på altanen eller i kolonihaven. En skøn beskæftigelse til de lyse sommeraftner eller regnvejrs dage.. -og så kan flagranken laves af både store og små.

materialer til diy flagranke

Alt du skal bruge for at lave melonranken (skønt navn ik’):
Hama perler
Snor
Saks
Sekskantet perleplade
Bagepapir
Strygejern

perleplade, hama perler og skabelon til flagranke

Vandmelonen har jeg lavet med 4 farver perler. Det er vigtigt at man bruger to forskellige grønne nuancer til skalden for at den får udtrykket af vandmelon. Jeg prøvede først kun at bruge en grøn, men så kan den pludselig godt ligne lidt et jordbær i stedet. Så man skal ikke undervurdere sådan en lille række med lysegrønne perler!
Jeg har lavet 2 flagranker. En lyserød og en helt rød. De består af henholdsvis 6 og 8 vandmeloner. Men alt efter hvor lang du ønsker ranken, så kan du lave lige det antal du ønsker.

strygning af vandmeloner i hama perler
Det kan godt kræve lidt tålmodighed, hvis du som jeg kun ejer én sekskantet perleplade. Så skal der stryges mellem hver perleplade. Du kan også lave vandmelonen mindre, så kan du få plads til 6 vandmeloner på en perleplade.
Stryg perlerne godt på hver siden, men husk at hullerne ikke må smelte helt sammen. Vi skal nemlig kunne få snoren igennem bagefter.

sæt snor i hama perlerne

Når alle vandmelonerne er strøget er de klar til at blive sat på snor. Jeg har brugt en grøn broderitråd. -Ønsker du at de skal hænge permanent ude i haven kan det være en god idé at bruge muresnor, seglgarn eller andet mere slidstærkt snor. Før tråden igennem det yderste hul ved vandmelonens top og ud i den modsatte side. Træk dem forsigtigt på snoren og fordel dem med samme mellemrum imellem hver vandmelon.

slå en knude i enden

Til slut kan du lave en lykke og slå en knude så flagranken har noget at hænge i.

flagranke af hama perler til haven

Så er melonrankerne(!) færdige og klar til ophængning.

ranken af vandmeloner er kommet op i haven

Se det kan godt være at de ikke ser ud af meget. Men de spreder altså godt humør og står så fint til alt det grønne. De kan virkelig skabe en drøn hyggelig atmosfære og giver virkelig en god portion fest og hygge til haven.
Så find perlerne og ungerne frem, for der skal være liv og fest i haven!

flagranken af vandmeloner i hama perler hænger i haven

One comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading Facebook Comments ...