KÄHLER AND FRIENDS PÅSKE STYLING

frkhansen i gang med at style kahlers flagskibsbutik Kähler and friends

Som nogle af jer allerede ved, så var jeg før påske forbi Kähler and Friends. Kähler and Friends er navnet på Kählers flagskibsbutik som ligger i M P Bruunsgade, Aarhus. Butikken havde inviteret mig forbi til styling med temaet påske. Jeg fik helt frie hænder og min indgangvinkel var Do It Yourself. Jeg har aldrig selv pyntet op til påske og har ikke rigtigt noget forhold til traditionel påskepynt. Gule kyllinger og flammeæg har aldrig ramt mig i hjertet. Derfor besluttede jeg også ret hurtigt at min styling ikke skulle handle om påsken som vi måske først tænker den, men arbejde med nogle elementer hist og her der stadig giver stemningen af påske uden at være alt for tung i sin traditionelle form. Lørdag d. 21 marts stod jeg klar med kreakasser under armen og stylede løs men kunder, gæster og besøgende strømmede ind. Personalet bød på kaffe og kage, mens jeg fik hilst og snakket med en masse søde og dejlige mennesker: Tusind tak til jer der kom forbi og hjalp med at sparke påsken igang. Det var en skøn, skøn dag!

vindues dekoration tegnet med posca tuscher

Jeg må indrømme, at mit ansigt var ret skævt og i mange folder da de fra butikkens side af foreslog at jeg kunne tegne på deres vinduer. Der gik jeg en lille smule i panik.. Så det var med rystende hænder, at jeg uden skitser og skabeloner gik i gang med at dekorere deres store facadevindue. Kan du gætte hvor mange timer det tager for en krea blogger at tegne kanten på ét vindue? 5½ time ren tegnetid! Det var en hård og lang fest. Men en fest var det. For hold op, hvor er det sjovt, at se udviklingen og hele facaden skifte karakter. Det er dog svært at tage billeder af.. Men er du i Aarhus en dag, så kig forbi. Kähler and Friends har meldt ud at de beholder vinduesdekorationerne indtil sommer i hvert fald. Så der er rig mulighed for at slå et smut forbi. Får du lyst til selv at prøve kræfter med vinduestegneri så kan du bruge Posca tuscher. Det er nemt at fjerne igen og kræver bare lidt vand og sæbe.

vindues dekoration med simply chocolate  kobber æg

Jeg arbejde med en masse natur materialer. Det var vigtigt for mig at butikken duftede af forår og jeg har derfor fyldt skåle, fade og krukker med grønt. Stort set al Kähler keramik kan bruges til blomster og planter i de fineste variationer.

vindues dekoration

Jeg inddragede Simply Chocolate smukke kobber æg som giver en kontrast og løfter keramikken i dens blanke glasur og tone-i-tone farver.

hænge planter og planteplaneter i vinduet

I vinduet har jeg hængt en tyk gren fra skoven. I forlængelse af denne plantetendens der spirer i boligen, har jeg lavet planteophæng. De små Mano kopper er perfekte til formålet i deres smukke farver og svungne former. Selve ophængene er nemme at lave og kræver ikke andet end noget snor og 10 minutters arbejde. Hvis der er interesse for det, laver jeg gerne en DIY guide til planteophæng?

bord dekoration påskebord

Med til opgaven hørte også en opdækning af et påskebord. Jeg har brugt Ursula stellet som fås i hvid og gul. Her var det jo oplagt, at bruge den gule serie når nu det er påske. Men det var ikke de oplagte løsninger jeg ønskede at arbejde i. Derfor blev stellet hvidt og dugen lys rosa, da den står i så fin kontrast til alt det grønne og spiller fint sammen med det lyserøde-rosa keramik som Kähler har i flere af deres serier. Jeg er jo pjattet med tone-i-tone stilleben: Når man kan sætte flere nuancer inden for samme farve sammen.

bordstyling med knude på dug

For ikke, at dugen skulle lægge an til et alt for sukkersødt udtryk har jeg revet stoffet, frem for at klippe det. Det giver de rå og flossede ender. Chiffon stof falder så let og jeg har derfor bundet en grov knude i begge ender så det bløde og tilfældige udtryk får plads.  At købe meter stof er i øvrigt en nem og billig måde at få sig en ny dug på.. Og er du ikke den store sy-trold så kan du nemt få vejledning i de forskellige stofbutikker til hvilke stoffer du kan rive/klippe uden at de kræver at blive syet rundt langs kanten.

borddækning af påskebord

På bordet høre sig både øl, vand, vin og SNAPS.. Jeg var en tur i min lokale genbrugsbutik og faldt forskellige glas til bordet. Mange af dem var ikke noget særligt og mindede meget om et standart vinglas fra Bilka. Men med lidt tusch streger, her formet som blade får de et helt andet udtryk. Du kan finde DIY projektet og vejledningen på glassene lige her.
På tallerknerne har jeg i blød, sort wire (fra cchobby.dk) lavet æg med chokolade i, som en lille gave til påskebordets gæster. Det er altid skønt, at kunne overraske og forkæle sine gæster og med en lille kuvert gave er stemningen ligesom slået an. Husk det til næste gang du dækker et fint bord. Det er ikke så meget der behøves for at skabe en stor effekt. Under hvert æg har jeg klippet fjer ud af almindeligt kopipapir og de danner “rede” og bund for det lille wireæg.

kahler bellino krukke malet

Den gule farve ville jeg gerne tænke med ind og er tilføjet med lidt splash-effekt. Jeg har givet sommerfulge foldet af papir og natur æg et splash gul akvarel maling. Du kan finde en DIY guide på æggene lige her.

Til sidst skal der lyde en stort tak til Kähler and Friends temaet for, at have budt mig indenfor. Det er helt fantastisk, at man som blogger også kan få sådan en charmerende udfordring!

Relateret indlæg

16 comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading Facebook Comments ...