DIY – WOODEN FRAME

materialer til diy projekt

Jeg har lavet mig en simpel udstillings montre. Jeg er samler og loppeelsker og har specielt en svaghed for keramik og glas. Jeg synes det er skønt at kunne sætte nyt og gammelt sammen, men mangler et udgangspunkt. Jeg er vild med kaos indenfor rammer 😉 Og vil gerne skabe små intense stilleben i indretningen. Derfor er disse wood frames jeg giver en DIY på i dag en oplagt løsning. Da jeg først gik i gang med at samle småt nips til at stille ind i kuben af træ, ja så var det svært at stoppe igen. Derfor har jeg også givet flere bud på hvordan den kan bruges..

Alt du skal bruge for at lave en wood frame er: Sav – Trælim – Hobbylister, i ønskede tykkelse – Lineal – Blyant – Sandpapir – Skærekasse (kan undlades)

You can find the english recap below..

xl-byg besøg køb af hobbylister

Jeg handler ikke særlig tit i byggemarkeder. Jeg kan godt glemme dem lidt, når jeg handler ind til kreaprojekter. Men de har bare en masse andre materialer end hobbybutikkerne. Jeg har derfor indgået et lille hyggeligt samarbejde med XL-Byg hvor jeg har fået lov til at gå lidt på opdagelse i deres materialeudvalg. Dette bliver den første af i alt 3 DIY. Det første jeg faldt over var deres meget lange hobbylister, der fås i alverdens størrelser og former. -Og fortvivl ikke over længden ( det gjorde jeg), de er rigtig søde til at save dem over for dig, så de kan være i bilen. Jeg har valgt at bruge den på 15mm x 15mm som koster 13 kr. for 1 m. Jeg endte med at bruge 4 meter i alt.

skitse og tegning til udstillingsmontre

Det første du skal gøre er at finde ud af, hvor høj og bred din kube skal være. Jeg har valgt at lave den 30cm x 30cm x 40cm.
Når du har fundet ud af hvor meget meter liste du skal bruge og har fået det købt, kan projektet gå i gang:

step by step guide til diy projekt ramme i træ

1. Først skal du have aftegnet målene. Der skal bruges 12 stykker pind for at danne kuben.
2. Skær dem til. Jeg har brugt en skærekasse, fordi min overbo har kælderen fuld af fint værktøj. -Er du ikke så heldig at have sådan en 😉 Så behøves den ikke, fordi listernes tykkelse er så lille er det svært at skære dødskævt. Skulle de blive lidt skæve alligevel, så kan det rettes til under slibningen.
3. Slib enderne så de er knap så ru. Jeg har brugt nr. 60 i sandpapir. Men brug det du har liggende eller køb et stykke men du alligevel er i butikken. XL-Byg sælger dem i løse ark, som det jeg har brugt til 5,95 kr. stykket.

test af 3 forskellige typer lim

Jeg har testet lidt forskellig lim, da jeg af natur er ret utålmodig. Jeg havde håbet at kontaktlimen eller Super glue ville være en nem løsning, da de er stærke og tørre hurtigt. Desværre var ingen af dem optimale og jeg måtte derfor gå over til den gode gamle trælim. Det gode ved den er, at den langt billigere end de to andre og holder godt. Tørretiden kræver dog at man lader samlingerne ligge i 30 min til 1 times tid, før man fortsætter.

limning af ramme i træ

Jeg har samlet de to kvadratiske rammer på 30cm først og efterfølgende limet dem sammen med listerne på 40cm. Jeg synes, at trælimen virker bedst når jeg påføre den på begge overflader der skal limes sammen. Det betyder også at der altid er for meget lim, så husk at fjerne overskydende lim inden den stilles til tørrer.

diy kube i træ med keramik og sukkulent

Jeg synes effekten af, at få en ramme omkring sit stilleben giver en fantastisk effekt. Kuben kan bruges på mange både og har du lavet den aflang kan den både bruges liggende eller stående.
Her har jeg fyldt den med en blanding af nyt og gammelt keramik og en fin lille sukkulent.

nordisk boligindretning med diy udstillingsmontre

Du kan fx også bruge den som lampe og skabe en anderledes og enkel lyskilde.. Og så er den lige så smuk med og uden lys tændt.
Min fatning er fra FramaCPH

træ ramme med kahler keramik

Måske du allerede har luret den, men jeg elsker at arrangere tingene i tone-i-tone farver. 😉 DIY-krukken fra Kähler kan du iøvrigt finde vejledningen på lige her.

brug diy træ kuben til udstilling af planter og keramik

Jeg har også prøvet, at proppet en stuegran ind i kuben 😉 Den passer perfekt og synes det er en fin detalje at grenene også bevæger sig uden for rammen. Synes i det hele taget at det fungere rigtig godt at have noget grønt med.

xl-byg diy wood frame med monstera og glas

Sidste stilleben er med et monstera blad og kreasager. Her har jeg samlet alle mine ting i glas. De står så fint sammen med det lyse træ og giver det gennemsigtige glas en styrke. Jeg har tidligere prøvet at stille min glas samling sammen. Men det blev lidt vagt i udtrykket. Det synes jeg ikke, at det gør når det indrammes. Jeg har desuden hængt et af mine geometriske ophæng op, en anden fin mulighed ved kuben.

udstillings montre i kreakontor

I første omgang har den fået sin plads i vinduet på mit kreakontor. Men jeg kan mærke at det bliver noget jeg kommer til at flytte en del rundt på 🙂 Der er flere af mine ting som jeg pludselig kan se noget nyt i fordi det bliver sat i en ny kontekst. Nye sammensætninger og ny inspiration. Jeg er i hvert fald solgt og jeg ved med sikkerhed, at det ikke var et projekt jeg var gået i gang med hvis ikke jeg havde taget mig tid til at snuse rundt i et byggemarked. Det er altså en god idéstarter. Så hvis ikke du allerede bruge byggemarkederne så tag en tur derud! Jeg viser mere byggemarkeds-kærlighed i næste måned 🙂

Helt tilbage, da bloggen stadig var dugfrisk og splinterny lavede jeg en ligende DIY, bare i mindre skala til smykker. Dem kan du finde DIY på lige her.

Tak fordi I læser med!
Materialerne er sponsoreret af XL-byg.dk

English recap
I made a wooden frame with hobby lists from XL-Byg. I was missing something to decorate my collections of ceramics and glass in. I have seen more and more types of glass bells and showcases in magazines and  as interior design. Therefore, I have now made ​​a DIY on a simple display case, since I don’t think I’m the only one who has been inspired by the style .

All you need is: Saw – Wood Glue – Hobby Lists – Ruler – Pencil – Sandpaper – Cuttingbox (is not necessary)

The first thing you should do is to find out how high and wide your cube should be. I have chosen to make it in 30cm x 30cm x 40cm. Once you have found out how much meter list you need the project can get started:

1. First you need to draw up objectives. You need 12 pieces stick to form the cube. 
2. Cut them. I have used a cuttingbox. But it is not a must to have, because the lists thickness is so small it’s hard to cut crooked. Should they be a little crooked anyway, so it can be addressed by sanding. 
3. Sand the ends so they are not so rough. I have used no. 60 sandpaper.

I am really happy with the result and can not stop style and replace things in the frame. It’s fun to see the same things in a new context. I have made several suggestions on how the wood frame can be styled. Make it your own and create new energy at home by moving it and replace the decorations inside. You can also take a look at my old DIY about cube boxes as jewlery rack right here

9 comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading Facebook Comments ...