SKAB EN PERSONLIG OG ANDERLEDES BILLEDVÆG FOR FÅ PENGE

diy billedvæg

English recap in the bottom.

Jeg er på SU. Det afspejler sig meget i vores indretning og jeg tænkte på, at der måske også var nogle af jer derude, der kunne bruge lidt tips og tricks. Jeg vil nemlig gerne bo lækkert (hvem vil ikke det). Men når man skal vælge mellem lækkert design og skønne oplevelser, så gemmer vi, herhjemme, pengene til sidste nævnte. Men selvom man vælger noget andet til, betyder det ikke at man absolut vælger noget andet fra.. Man skal bare tænke lidt kreativt 😉

RAMMERNE – At skabe en billedvæg kan nemt blive dyrt og især hvis man gerne vil have lækre illustrationer og gode trærammer på væggene. Mine trærammer er fra Søstrene Grene og genbrugs fund. Søstrene Grene har i flere omgange solgt lyse trærammer med stor succes. Kvaliteten er virkelig god og en A4 ramme koster omkring 35 kr. De større trærammer jeg har på væggen er fra genbrugsbutikker og her kan nemt gøres nogle gode fund, da folk har det med at kigge på billedet i rammen, frem for selve rammen. Det glæder både køberne og sælgerne ;-). Måske du kan se at jeg i højre hjørne har en fin gammel gård til at hænge på siden? -Det er et genbrugsfund til 20 kr. Den får lov at hænge sådan indtil min collage er færdig. De sorte rammer en en god blanding af IKEA og Tiger.

SKAB VARIATION OG SPÆNDING – En billedvæg behøver ikke kun bestå af billeder i rammer. Tænk det som et moodboard hvor man gerne må bryde systemerne med andre former og materialer. Jeg har fx tilføjet forskellige ophæng til væggen. Et af dem er String art i Hama perler, som du kan finde vejledningen på HER. Derudover har jeg, til venstre på væggen erstattet et par rammer med store clips, som indbyder til at blive udskiftet ofte. Jeg holder det i postkort målene A5 og A6 da de er kraftigere og hænger bedre i de små formater.. Og så er de billige at købe og nogle gange endda gratis. Ønsker du at sætte større billeder op med clips, så er det smart at bruge et clipboard som det jeg har nederst i højre hjørne. Mit er fra CChobby.

BILLEDER – Ønsker du at have en spændende og varieret billedvæg, så lav evt. nogle selv. Det kan være alt lige fra tegning til collage.. Så hvis du synes det med at male og tegne er lige en tand for “artish” for dig, så find saksen frem. Man behøver nemlig ikke at være særlig kreativ for, at skabe sin egen kunst. Du kan evt. kigge nærmere på 4 DIY projekter med collage som udgangspunkt lige HER.  Jeg har desuden byttet mig til flere af mine illustrationer og det er så hyggeligt at have søde menneskers streger på væggen. Man behøver bestemt ikke være øvet eller prof. Spørg evt. en god veninde om ikke I skal bytte og overrask hinanden med kunst til væggen. Den helt store ramme på min billedvæg ville jeg gerne have en plakat i. Men de koster nemt 300-500 kr. Så for at få den op med det samme satte jeg gavepapir fra Søstrene Grene i rammen. Det er jeg gået hen og blevet så glad for, at jeg aldrig tror der kommer en plakat i. Søstrene Grene har egen designer koblet på deres papirvarer og især deres gavepapir har de i et stort udvalg, der repræsentere tidens trends og farver. En rulle med 2 meter koster omkring 6-7 kr. Jeg har brugt marmor printet, som giver et ret smukt geometrisk mønster, når det får lov at fylde en stor flade.

Og nu til min yndlingsdetalje på væggen; de små soldater! Jeg synes det er skønt at kunne være bare lidt skør på en ellers nydelig væg 😉 De er placeret så det er et lille drama der udspiller sig og jeg elsker vores gæsters reaktioner, når de får øje på dem. Så her får du en lille DIY guide til hvordan du også kan få bemandet din billedvæg 😉

materialer: plastik soldater, maling, pensel

Jeg  har fundet en lille håndfuld legetøjs soldater i plastik i genbrugsen til et par kroner stykket. De er også ret nemme at finde på sommerens loppemarkeder.
Alt du skal bruge er: En lille pensel, plastik soldater og almindelig akryl maling i den ønskede farve. Mit er PLUS color og fra CChobby.
Før du går i gang med at male, så er det en god idé at tjekke om soldatens “fod” går ud over rammen. Jeg har klippet lidt af dem alle for at få dem til at passe. Vær ikke bange for at klippe for meget af. Soldaterne sættes nemlig fast med tape eller elefantsnot, så de behøver ikke kunne stå af sig selv. Jeg har givet mine soldater 2 lag sort maling og efterfølgende monteret dem med dobbelt klæbende tape.

plastik soldater på billederammen

Arranger evt. soldaterne, og i mit tilfælde cowboy’en, så der opstår en lille handling.

soldater på billederammen

Farven du giver soldaterne skal passe ind i dit hjem. Det kan derfor være at dine skal være neon pink eller være hvide og falde mere i og være noget kun få får øje på?
Ja, og måske det slet ikke skal være soldater, men en lille flok dyr istedet. Udtrykket og mulighederne er mange!

soldater på ramme

stuen og billedvæggen

Det var min billedvæg fra top til tå 😉 Har du andre gode tips til den billige boligindretning så skriv dem gerne i kommentarfeltet!

I have made a gallery wall from floor to ceiling with only a little money . The frames are from the stores; IKEA, Søstrene Grene and Tiger. I have also found some really fine wood frames in thrift stores . If you want a different and personal wall you can make your own illustrations or get friends to create a small piece of art . I give you four DIY on how you can make your own collages. Click HERE to see them all. In the large frame on the wall , I bougth wrapping paper. I used a marble print from Søstrene Grene. It is a cheap solution for large frames and you can easily buy new wrapping paper and change depending on the term you want.  The same applies when using the clips . Here you can easily switch the postcards out . I also added a clipboard to the wall and various small mobiles to break the look of all the frames. And last but not least , I give a step- by-step guide to creating a humorous touch to the wall. I bought some old toy soldiers and painted them black with acrylic paint . Finally, they attached to the frame with tape . I hope you have been inspired to renew your walls with inexpensive solutions.

19 comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading Facebook Comments ...