PAPER PATCHWORK – FREE TEMPLATE

farver vælges og klippes ud

Jeg gemmer altid lækre magasiner og blade for at have noget til at klippe-klistre med. Sandheden er bare den, at bunkerne hober sig op og jeg næsten aldrig bruger dem. Der kan være så sindssyg langt fra tanke til handling. Det er jo faktisk ikke særlig tit, at man sidder der og laver collager.. Men det er klart at hver og et magasin skal gemmes til netop dette formål. Jeg ved aldrig om jeg bliver klogere, men nu har jeg da fået ryddet lidt ud i bunkerne ved at gå i krig med et 50×70 cm stort papir patchwork. Jeg er ikke så begejstret for den mere klassiske collage.. -for tiden 😉 Derfor gik jeg lidt i tænkeboks, for at finde en anden måde at skabe et papir billede på. Jeg kigger ofte min mor over skulderen og elsker at følge med i hendes sy projekter. Selvom jeg ikke syr så meget, er der masser af inspiration at hente. Jeg har altid været fascineret af patchwork teknikken og det er jo lige til at overføre mønsteret fra stof til papir. Der er derfor også mange andre mønstre og former der kan transformeres, hvis ikke lige du er til den type jeg her har lavet. Jeg synes det er sjovt at tage en teknik fra et helt andet element og bruge det med et anderledes materialer. Nedenfor kan du finde en gratis skabelon og en step by step guide til papir projektet.

English:
I made a collage out of old magazines and paper. I have used the style of patchwork and have created a new picture for our wall at home. You can do the same. Follow the step by step pictures and select 3 colors for your picture.
All you need is : The free Template (find the link below) – Double Sided Tapes – Magazines – Scissors – Paper in the desired size

materialer, genbrug blade, aviser og magasiner

Materialer: Skabelon – dobbelt klæbende tape (kan erstattes af lim og almindelig tape) – Magasiner og blade – Saks – Et ark papir i den ønskede størrelse.

Jeg har brugt både gratis magasiner og købte blade. Du kan eventuelt også bruge bøger, reklamer og farvet papir. Brug det du har liggende!

tegn efter skabelonen

Download skabelonen gratis HER. Print og klip en rombe ud til skabelon. Tegn gerne på bagsiden af papiret så du undgår synlige streger på billedet.

romberne klippes ud

Klip romberne ud og husk at være så præcis som muligt. Så passer puslespillet bedst til sidst 🙂

prøveopsætning af romber

Lav evt. en lille prøveopsætning før du for alvor går i krig, for at se den valgte farvekombinationen in action 🙂 Jeg har valgt at køre med rosa, sort og noget mint-grøn-blå. Du kan sagtens, som jeg, have en af farverne som har et større spænd, så længe de to andre farver er mere ens. Så opnår du stadig resultatet med 3D effekt af bokse.

de tre romber samles til en sekskant

Efter at have klippet en hulens masse romber, sætter jeg dem sammen 3 og 3 så de danner en sekskant. Jeg har brugt dobbelt-klæbende tape, da det allerede lå i skuffen. Det går ret stærkt og er smart når alle sekskanterne til sidst skal monteres på papiret. MEN du kan også bruge almindelig tape. Brug dog kun meget små stykker for at kunne lime sekskanterne på papiret til sidst. Limen kan nemlig ikke virke ovenpå tape.

færdige sekskanter

Når bunken af sekskanter har en tilpas størrelse kan de begynde at blive monteret.

placer sekskanterne på et ark papir

Husk at se efter de forskellige farver og sæt dem sammen i kombinationer du finder fine. Det er et sjovt puslespil at løse.. Og så kan jeg fortælle at jeg er lidt over halvvejs med de 50×70 cm… 😉

Har du fået blod på tanden kan du også se mine andre DIY projekter med collage lige HER

hjemmegjort collage, det færdige resultat

23 comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading Facebook Comments ...