AKVAREL ILLUSTRATION

alle de færdige illustrationer

Jeg har leget med flydende akvarel. Hold op det er sjovt. Måske det er fordi det er så uforudsigeligt at arbejde med og at det under tørring ændre sig i både form og farve. Jeg er meget fascineret og har, som billedet ovenover også siger, lavet ret mange illustrationer med den flydende akvarel. De er hurtige at lave og når først man er i gang er det helt umuligt at stoppe igen. For at give dem et ekstra lag har jeg valgt at tilføje lidt tegnestreger her og der. Tegneformen er meget simpel og handler mest af at om gentagelse. Jeg laver en simpel streg, cirkel ect. og gentager den så et utal af gange. På den måde behøver man sådan set ikke være hamrende god til at tegne for at få et rigtig fin resultat. Det eneste det kræver er selvfølgelig en god potion tålmodighed 🙂

de materialer der skal bruges til projektet

Alt du skal bruge er: Flydende Akvarel – Pensel – Vand – Akvarel papir – Sort pen

step by step guide i billeder

Lav en cirkel med vand. Papiret skal være godt vådt. Fortynd lidt af akvarellen så den første aftegning bliver sart i farven. Fortsæt med en mindre fortyndet farve så cirklen begynder at få flere toner i sig. Til sidst tørres penslen, den må ikke være våd og dyppes direkte ned i den koncentrerede akvarel. Tilføj den koncentrerede farve et par steder i cirklen. Flyder farverne ikke ordenligt sammen er det fordi der ikke er nok vand på papiret. Det kan altid løbende tilføjes lidt af gangen ved, at dyppe penslen i vand og male ovenpå farven. Pas på med at blande for mange farver i samme cirkel. Helst ikke mere end to.  Til denne illustration har jeg brugt marineblå og en lille smule pink.
Her for et par uger siden fik jeg et spørgsmål omkring hvad jeg bruger til at tegne med. Billedet nedenunder viser min samling af kugle- og filtpenne. Jeg skifter meget og har endnu ikke fundet min favorit tror jeg. Generelt er jeg glad for dem der max er 0.4 i tykkelsen. Hvis du er nybegynder vil jeg helt klart anbefale en ball pen, fordi de kan holde til lidt mere end filtpennen. Filtpennen er meget overfølsom og man må  fx ikke trykke hårdt ned i papiret, så ødelægger man ret hurtigt sit skriveredskab. De første filtpenne jeg fik i hænderne, havde en levetid på omkring 2 timer. Det var dyrt kan I tro! 😉

et billede af mine tegneværktøjer

Jeg valgte ved denne illustration at bruge et benspænd hvor kuglepennen ikke må løftes fra papiret. Det betyder at alle de små cirkler langt fra bliver runde og det giver tegningen mere liv synes jeg. Det er derfor bare med at starte et sted og så se lidt efter hvad mønsteret giver en igen. Der er helt sikkert nogle steder man har mere lyst til at tegne end andre. Fx der hvor der er mørkest eller der hvor farverne skifter ect. Når billedet er færdigt er det nødvendigt at få det i en ramme der kan presse akvarelpapiret fladt. Selvom papiret er beregnet til akvarel, så bruges der så meget vand at papiret trækker sig sammen. Jeg har hørt at kobbertrykspapir måske skulle være bedre, men har ikke fået det støvet op endnu. Alternativt har jeg scannet illustrationen ind på computeren og printet den ud på tykt og lækkert papir.

Der tegnes ovenpå akvarel

det færdige resultat

Vi er ikke nået så langt i den nye lejlighed at vi har fået noget på væggene endnu. Men de står nu også meget fint på gulvet indtil da. Rammen er fra Søstrene Grene. Hav en dejlig weekend!

22 comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading Facebook Comments ...