HONNINGRISTEDE MANDLER MED LAKRIDS

ingredienserne mandlerne drysses med lakridspulvermandlerne serveret i en skål

Synes du også at indlæggene herinde kommer dumpende lidt mere uregelmæssigt end normalt? Det synes jeg nemlig. Men jeg har en virkelig god undskyldning klar 😉
Vi har nemlig købt en lejlighed. En af den slags der kræver et ekstra stort kram. Væggene er i ret dårlig stand og vi er netop nu igang med, at arbejde os igennem 7 lag tapet. Det hele har lidt lange udsigter. Sådan føles det i hvert fald lige nu. Vi har nemlig begge 2  jobs hver, at passe og så er der ikke meget tid til renoverings-hygge ;-). Hele mit arsenal fra kreaskabet er pakket i kasser og kørt ud i et depot. Derfor går jeg lidt i køkkenet i stedet for kreaskabet. I denne uge er det en meget nem opskrift på sund slik I får, nemlig; Mandler med lakrids og honning.
Jeg er helt pjattet med mandler dyppet i chokolade og vendt i lakridspulver. Desværre har jeg erfaret at min mave har det klart bedst når jeg holder mig fra chokolade. Det har været en bitter og meget tam erkendelse, kan I tro. Derfor er disse vendt i honning et skønt alternativ også for dem der ikke tåler mælkeprodukter.

Alt du skal bruges er: en god stor tsk honning, 170 g mandler og noget der minder om 10g lakridspulver.
Rist mandlerne på en tør pande til de har fået lidt farve og syder godt. Lad dem afkøle en smule. Tilsæt honningen ved svag varme og vend mandlerne godt så de er helt dækket af honning.  Jeg har brugt honning med lakridssmag fra HELT, men al slags honning kan bruges. Når mandlerne er dækket af et tyndt lag honning tages de af panden og fordeles på et stykke bagepapir. Pas på for honningen kan være meget varm at få på fingerne. Strøg lakridspulveret ud på de lune mandler og vend dem godt. Jeg står og vender dem en af gangen. Så bliver resultatet bedst.

Lav gerne en lille portion af gangen, da honningen ret hurtigt “æder” lakridspulveret og de bliver klistrede. Undgå det, ved at stille dem lidt køligt og i en lufttæt beholder.
Server dem eventuelt sammen med søde snacks, som tørrede gojibær, tranebær og rosiner. Lakridsen fra Tiger er nemlig dejlig kraftig og det søde står godt til.

Velbekomme 😉

14 comments

 • Uhh du skrev jo godt i stod overfor samme savsmuldstapet-udfordring, vi har fået noget tapet opløser af svigerfar, som han har skaffet af en maler. Det er virkelig en life (og ægteskabs) saver 😉

  Reply
  • Ja vi måtte også lige sætte os lidt ind i hvordan søren vi skulle få det af væggene. Vi valgte så at købe en tapetdamper og den er fantastisk.. Vi vidste nemlig godt det ville redde forholdet at købe sådan en maskine 😉 😉
   Hav en dejlig aften

   Reply
 • Tillykke med lejligheden. Vi har simpelthen rent opgivet at gøre noget ved det savsmulds tapet for vi har et kæmpe hus hvor det simplethen er overalt på hele første salen.

  På den anden side er jeg også ret misundelig over at I får det gjort og at I orker for det er altså noget andet når man går rundt i et hjem man selv har været med til at skabe og har fået præcis som man gerne ville have det. Glæder mig til at se billeder og høre mere efterhånden som I kommer frem.

  Reply
   • hov.. jeg ved ikke lige hvad der skete der:
    Det var skam heller ikke noget vi selv valgte. Lejligheden vi har købt var i SÅ dårlig stand og var meget misvilligeholdt. Der var store huller i væggene i alle rum, så vi er nødt til at spartle alle væggene op igen.. Jeg håber snart at kunne vise lidt frem. Jeg har desværre glemt kameraet hver gang!
    Hav en dejlig aften 🙂

    Reply
  • Hvor er det dejligt at høre Karoline
   Jeg håber de bliver en succes.. Men som jeg lige har sagt til Dorte, så forsvinder de ret hurtigt. Så du advaret 😉
   Hav en skøn aften og pøj pøj i køkkenet 🙂

   Reply
 • du skriver at du ikke kan tåle chokolade på grund af mælken, men det kan du godt, du skal bare have chokolade med 70% eller derover, jeg kan selv ikke tåle mælk men en god mørk chokolade kan jeg godt, men hvis den kommer under 70% så kan jeg heller ikke være med.

  Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading Facebook Comments ...