DIY – HAMA LYSESTAGE

Jeg elsker at være kreativ på den nemme måde og her er HAMA perler fantastiske. Det kan dog hurtigt blive lidt ensformigt og anvendelsesmulighederne er ikke så mange, når man har været igennem ophæng, coasters og magneter op til flere gange 🙂 Derfor fik jeg lavet et mønster, så perlepladerne nu kan bruges som lysestager. Jeg har valgt at lave den i et rod af farver og synes det giver et frisk pust ovenpå alt juleriet. Lysestagerne er nemme at lave og kan både pynte på festbordet, være en sjov værtindegave eller bare et eftermiddags projekt med børnene..
Har du fået lyst til at lave dine egne lysestager skal du bruge:
En stor perleplade, perler, strygejern og bagepapir samt en hobbykniv.
Nedenfor ses de 3 perlestykker der skal bruges for at kunne samle en lysestage.
(Det skal lige siges at de fyrfadslys jeg har i huset er lave og måler 13 mm i højden. Så hvis dine egne fyrfadslys er væsentligt højere skal der nok tilføjes en række perler mere øverst, i begge sider.)
Når du har lavet de 3 perlestykker skal de stryges og skal efterfølgende samles…
Under samlingen kan det være nødvendigt at tilpasse perlestykket på billedet ovenfor. Jeg har brugt en lille hobbykniv og har forsigtigt skåret et lille stykke af de to nederste perler af.
Når perlestykkerne er samlet stilles lysestagen på hovedet og stryges på bunden. Sørg for at holde strygejernet lige på så den får en ensartet bund. Pas på, hvis strygejernet er sat på høj varme går det stærkt.
Du kan variere formen på lysestagen lige så tosset som du vil og der er mulighed for at gå mønster-amok og på den måde skabe sit helt eget udtryk i stagen 🙂
Håber I alle har fået en god start på 2014
Se også DIY projektet HAMA flagranke – for os der ikke kan hækle, lige her.

 

16 comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading Facebook Comments ...