SALTMANDLER

Saltmandler! En rigtig oktober-diy og så er den perfekt som værtindegave!  -Sommeren er væk og det samme er alle blomsterne og hvis man ikke lige kan overskue, at gå i krig med de hjemmelavede gaver, så er fint indpakkede mandler en skøn lille gaveidé. En god vin og en pose hjemmelavede saltmandler er et fint lille gavekit og så er det noget både mænd og kvinder kan bruge. Jeg har både givet dem i værtindegave, som prikken over i’et i en fødselsdagsgave og til en kær veninde på en helt almindelig hverdag.. Lige gyldigt anledningen bringer de lykke.
Man kan selvfølgelig også bare lave en portion til sig selv.
Cellofanposerne er fra Søstrene Grene(her) og det samme er de pink klistermærke dots.
Stemplet jeg har brugt er et jeg engang fandt i Netto, hvor man selv kan sammensætte bogstaverne. Smart! -Har du ikke har sådan et, så brug et andet lille stempel. Fx et hjerte eller en stjerne.. eller hvad du nu har i kreaskuffen.
Opskriften er en jeg har fået af min mors veninde, Bente og derfor hedder den selvfølgelig:
Bentes saltmandler:
 
250g mander
6 spsk fint køkken salt
2 dl vand
Salt og vand bringes i kog i en gryde. Når det koger tilsættes mandlerne og tages straks væk fra kogepladen. Lad gryden stå i 30 min. Herefter tages mandlerne op, en lille håndfuld af gangen. Sørg for at få dem dryppet godt af og brug gerne hånden eller en hulske. Mandlerne fordeles afdryppet på bagepapir og bages nu i 17-18 min ved 180 grader. Når der er gået ca. 15 min. tager du lige en smagsprøve.  Gå ikke fra ovnen, for det går hurtigt.
Når mandlerne er afkølet kan du fordele dem i små gaveposer.
Jeg laver altid dobbelt portion. Så hvis du alligevel står med en 500 g mandelpose i hånden, så gør det! -De ryger nemlig ret hurtigt.
Velbekomme og hav en dejlig uge!

23 comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading Facebook Comments ...