CHOKOLADEBOLLER

Jeg har taget hul på sommerferien med regn, skybrud og chokoladeboller 🙂 Hele 11 uger skal jeg have slået ihjel og det bliver overhovedet intet problem 😉 Trods det, at jeg er laaangt fra de 18 år, så ejer jeg faktisk ikke et kørekort endnu og da vi fik bil for snart et halvt år siden, hehe ja, så må det jo hvis være på tide! Så jeg har netop kastet mig ud i et hurtig-hold og de næste 14 dage sidder jeg til teori og bag rettet. Så pas på derude… Gamle her, ruller snart ud af indkørslen!
Men mens vi nyder regn i litervis og vejret alligevel ikke er til is.. så synes jeg lige I skal have en ganske god og hjemmestrikket opskrift på chokoladeboller! Disse luftige og lækre chokoladeboller er også dejligt svampede flere dage efter de er bagt. De kræver sammenlagt halvanden times hævning, men er til gengæld super simpel i sin opskrift og har en skøn konsistens, der er nem at arbejde med.

Ca. 20 chokoladeboller:

Ingredienser
50 g gær
100 g smør
4 dl syrnet mælkeprodukt fx yoghurt neutral, creme fraiche eller kernemælk
(-kan mikses alt efter hvad du nu har i køleskabet. Jeg brugte fx en rest creme fraiche (2 dl) og mælk (2 dl) i denne portion.)
1 tsk salt
2 spsk sukker
2 æg
ca. 800 g hvedemel
100-150 g mørk chokolade
evt. 1 æg til pensling

Fremgangsmåde
Smelt smørret og lad det afkøle lidt. Smulder gæren i det lunkne smør og lad det stå i 2-3 minutter før du begynder at røre. Tilsæt det syrnede mælk. Rør salt, sukker og æg i.
Tilsæt mel lidt af gangen til den har en tyk grøden konsistens. Tilsæt groft hakket chokolade og ælt så resten af melet i dejen. Ælt dejen godt i 10 minutter eller 5 minutter på røremaskinen. Stil dejen til hævning i en skål med viskestykke over i 1 time. Del dejen i mindre portioner og tril dem til boller og placer dem på en bageplade. Lad bollerne hæve i 30 minutter. Tænd ovnen på 200 g og pisk evt. et æg til pensling.

Bollerne bages i ovnen på 200 grader i ca. 15 minutter. De skal være gyldne og gerne lyde hule når du banker i bunden af bollen.

Server dem som de er eller skåret over med tandsmør 😉

15 comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading Facebook Comments ...