DORTES KARTOFFELSUPPE på en kold januar søndag…

 
Januar er for mig lig med få penge og eksamener. Tegnesalen tager mange af mine timer i øjeblikket -og weekenden er selvfølgelig ingen hindring. Det er dog ikke så slemt, når jeg har byens bedste udsigt og så endda med sne på! Det betyder desværre også at kreativiteten er gået lidt i stå, som I måske allerede har bemærket… Men nøj hvor jeg glæder mig, til at komme i kreakassen igen! -Det bliver snart, det lover jeg. Indtil da vil jeg lige dele en nem og billig opskrift på go’ suppe. Jeg har den fra min mor, som har fået den af hendes veninde. Derfor hedder suppen i vores familie selvfølgelig Dortes Kartoffelsuppe. Herhjemme er vi helt pjattet med den og jeg har efterhånden serveret den for en del. De har alle spist op. Så mon ikke også du ville kunne lide den? 😉
Ingredienser, 6 pers.
1 løg
3-4 porre
25 g smør
600 g kartofler
1 liter vand
1-2 bouillonterninger (høns)
1 dl madlavningsfløde
salt og peber
timian
5-10 gulerødder
bacontern
Suppen
 Løg og den hvide del af porrerne i grove tern og vendes i smørret i en stor gryde. Lad det simre uden at det tager farve. Imens skæres kartoflerne ud i grove tern. Herefter tilsættes 1 liter vand, bouillon, timian og kartofler. Lad det nu små koge under låg i 30-45 minutter.
Når kartoflerne er kogte tages gryden af varmen og køles et par minutter før den blendes. Jeg bruger bare en stavblender. Tilsidst tilsættes fløden, salt, peber og evt. mere timian efter behov. Suppen gives et opkog. Men hold øje med den, for når først den er blendet har den nemt ved at brænde på.
Topping
Gulerødder rives og den resterende grønne del af poren skæres i skiver.
Baconen steges på panden.
-Og så er der bare tilbage at sige velbekomme 🙂

6 comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading Facebook Comments ...