BAGELYST

Jeg fik bagelysten lige ind af døren. Jeg var nemlig så heldig at vinde en give away på Jimmys madblog Home(whole)meal. Udover pakken herunder, fik jeg også en lille ekstra ting, nemlig en lille lækker økologisk marcipan. Men det bedste er nu, at jeg har fået stiftet bekendskab med hvedeklid. Jeg har bagt med det to gange og det er et fantastisk middel til lækkert brød (tillader jeg mig at konkludere på trods af meget få erfaringer).
Ovenover er resultatet, så fint dokumenteret. Blødt og luftigt.
Her i hjemmet bliver der ikke bagt nok. Det skyldes nok en masse vrøvle-snak om at vi har for travlt i hverdagen. Når tiden og lysten endelig opstår halter køkkenet som regl efter, fordi vi sjældent har æg og gær i huset. Så det er kun 1-2 gange om måneden, vi kan sætte tænderne i hjemmebagt…
Heldigvis kræver denne opskrift hverken æg, mælk eller smør. Den kan derfor laves selv når køleskabet står næsten tomt. Dejen skal heller ikke æltes, så både bord og hænder undgår klister. Det er da nemt! -Og oveni i det koster den lækre øko-hvedeklid faktisk ikke mere end 12 kr.
Opskriften fandt jeg tilfældigt på bloggen LykkesMad. Jeg har dog tillandt mig at justeret lidt i den, så min version kommer her:
3 Halvflade Brød  🙂
60 gram gær
4 dl lunken vand
4 dl hvedeklid
9-10 dl hvedemel
4 dl creme fraiche
et lille skvat salt
og en smule sukker
Gæren opløses i vandet. Lad det stå 2 min. før du røre rundt.
Tilsæt nu de resterende ingredienser og rør godt rundt med en ske. Dejen skal være ganske lind.
Lad dejen hæve i 50 min. i skålen. Herefter tændes ovnen på 225 grader og dejen fordeles i 3 flutes med 2 skeer på bagepladen. Lad brødene efterhæve i 20 min. Nu er de klar til at komme i ovnen i ca. 20 min.
-og skulle du også ligge inde med en opskrift, hvor hvedeklid indgår, ja så lytter jeg gerne med!
Go’ Bagelyst 🙂

6 comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading Facebook Comments ...