Fodboldfest for børn – printselv tegninger, leg og aktivitet

I lørdags var jeg i Go’ morgen Danmark. Det var 11. gang jeg var forbi studiet med min kreakuffert, limpistol og farver under armen. Denne her gang var det i forbindelse med EM i fodbold, hvor jeg fik mulighed for at give inspiration og DIY forslag så fodboldfesten kunne blive til en hyggelig familieaktivitet. De to indslag jeg medvirker i kan fortsat ses på TV2play. Datoen du skal gå efter er d. 12. juni og jeg er med i begge programmer fra dagen. Hvis ikke du har adgang til TV2 play så kan du stadig få fingrene i mine print-selv ark. De ligger nemlig på TV2s hjemmeside og kan printes ganske gratis.

Design dit eget landsholds tøj
Jeg har tegnet et helt sæt spillertøj og her kan børnene så designe deres eget landsholdstøj og ved siden af tøjet har jeg også tegnet et flag. Så kan børnene selv bestemme hvilket land de designer spillertøj til eller måske det skal være et fantasi land. Hvordan mon slik-lands spillertøj ville se ud? Eller monster-land?
Print-selv arket kan også bruges i skolen til undervisning. Som en aktivitet i SFO’en eller print en stak ud og lad børnene i børnehaven farvelægge. Min datter på 3 har selv farvelagt en. Så de små kan også være med her.

Find print-selv fodboldsættet her

Fingre fodbold
En anden hyggelig aktivitet og leg er fingrefodbold.
Alt du skal gøre er at printe arket ud fra TV2’s hjemmeside og farvelægge spillerne. Herefter klippes de ud og sættes på fingrene. Arket har 2 spillere til børn (med små huller til fingrene) og 2 spillere til voksne (med større huller til fingrene). Ta’ noget af det overskydende papir fra arket og krøl det sammen til en bold. Tegn med kridt eller sæt 2 stykker tape som mål, på bordet. Så gælder det ellers bare om at få scoret i modstanderens mål og samtidig sørge for at bolden ikke ryger i ens eget mål. Hvis børnene mangler en aktivitet så er det bare med at få printeren sat til og fundet farverne frem. En sød aktivitet før kampen eller i halvegen for de utålmodige. Aktiviteten er også god for de børn der ikke kan holde koncentrationen under en hel kamp. Igen gælder det at dette ark også er en god mulighed til brug i undervisning, SFO, børnehave eller lignende hvor der er tema omkring fodbold eller generel sport.

Find print-selv fingre fodbold arket her

Hvis du bruger overnævnte skabeloner så tag mig meget gerne. Jeg reposter også gerne!

Relateret indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading Facebook Comments ...