ET TIP OM BRUDEBUKETTER

Jeg har tidligere vist vores bryllupsinvitationer og min brudekjole her på bloggen. Nu er vi så nået til brudebuketten.
Vi havde jo et ønske om at skabe et budget bryllup, hvor intet skulle mange. Det er i sig selv lidt modsigende, men et nemt sted at spare penge er på brudebuketten. Min første tanke var at jeg gerne ville have en havebuket. En hjemmelavet buket med blomster fra haven. Da vi blev gift i slutningen af august var det dog sparsomt med blomsterne, da de fleste havde haft deres højsæson. Dertil kom at mange frarådet mig at plukke selv, eftersom rigtig mange haveblomster har svært ved at holde sig pæne en hel dag uden vand. Det kræver at man vander godt i dagene op til, hvis ikke det har regnet og at man kender de forskellige blomster ret godt for at få valgt dem der kan holde sig pæne. Jeg ved ikke nok om blomster og ville være ked af at stå med en buket der var vissen over middag, fordi den var plukket dagen før og ikke kunne klare varmen. Derfor droppede jeg den lidt romatiske tanke om en havebuket og besluttede mig for at købe en i stedet for.

Jeg fandt en masse inspirationsbilleder med de ideer, farver og blomster jeg gerne ville have min brudebuket skulle indeholde. Dem tog jeg med ned til et par forskellige af byens blomsterhandlere og spurgte til prisen. Prisen hos de forskellige butikker lå på omkring 1.200-1.700 kr.
Jeg stod og skulle bruge en brudebuket, to brudepige buketter samt blomster til håret og knaphulsblomster. Det ville derfor hurtigt rende op og blive en tung post på vores sparsomme budget.

brudebuket inspiration og ideer
Jeg besøgte derfor en fjerde blomsterbutik og prøvede at virke meget henkastet i min bestilling omkring en større buket og to små buketter samt lidt løse blomster ved siden af. Jeg nævnte ikke ordet bryllup før efter vi havde fundet frem til et prisniveau. Ud fra de buketter de havde i butikken fandt vi frem til den måde buketten skulle bindes på og hvilke blomster den skulle indeholde. Det er vigtigt, at man får valgt blomster som kan klare sig en dag uden vand. Det er en af farerne ved ikke at bestille en brudebuket hos blomsterhandleren. Her tager butikken nemlig højde for hvad og hvordan den skal bindes og hvilke blomster der skal indgå for at den holder sig frisk hele dagen. Det skal man være meget opmærksom på hvis man vælger en almindelig bundet buket. Jeg skar nogle af de dyreste blomster fra sammen med dem der ikke kunne holde sig pæne en hel dag og valgte i stedet andre billigere alternativer til, som kunne holde sig flotte hele dagen. Det betød at jeg endte med at give 550 kr. for det hele. Min brudebuket kostede i alt 300 kr. De to brudepige buketter gav jeg 200 kr for og lidt ekstra blomster til knaphuller og hår for 50 kr. Min mor havde et passende hvidt stykke silkebånd, som hun viklede om buketten sådan at jeg kunne holde om den. Båndet blev viklet omkring buketten og syet med et par sting samme morgen som brylluppet skulle stå. Blomsterne til håret blev med lidt tråd og nål syet fast på hårnåle og sat i håret. Det samme gjorde vi med knaphulsblomsterne, de blev sat sammen og blev holdt sammen med lidt sytråd og bånd.

Jeg synes selv det var en af de nemmeste måder at spare penge på. Jeg følte ikke at jeg var gået på kompromis med noget omkring buketten. Den var lige som den skulle være. Det var samtidig uden tøven at bukken senere blev kastet ud til alle festens ugifte kvinder. Jeg har hørt om mange brude som vælger denne tradition fra, fordi de ønsker selv at beholde buketten. Det kan jeg faktisk ret godt forstå hvis man har kastet flere tusind kroner efter drømmebuketten. Så dette er en dejlig løsning for alle og så synes jeg det er en sjov og dejlig tradition at kaste buketten. Nu er mit lille tip i hvert fald givet videre til alle jer smukke kommende brude:

Selvfølgelig skal dagen være helt perfekt, for vi får forhåbentligt kun den ene af slagsen, men pas på med at få alt til at skulle være så perfekt at dagen kan briste her og der, fordi noget ikke forløber som planlagt. Jeg kunne sænke skuldrene og tænke skidt pyt fordi jeg ikke stod i en kjole til 20.000 kr og med en buket til 2000 kr. Måske jeg er alene om at have det sådan og vi er alle forskellige. Men mærk lige efter. Måske alt ikke behøver at være perfekt ud til fingerspidserne, det kan være pokkers svært at leve op til når dagen går løs.

brudebuket tip og diy bryllups inspiration

Relateret indlæg

No related posts found.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Loading Facebook Comments ...