DIY – LAV DIN EGEN JULESÆK

diy julesæk

Sidste år lavede jeg en masse jule DIYs for Nemlig.com. De har endnu ikke ramt bloggen endnu. Så dem får I i år. De er alle lavet af ting du kan købe i supermarkedet og er derfor perfekte at kaste sig over her i juleferien. Den første DIY får I her: Mangler du en smuk julesæk til alle julegaverne, så får du her en billig og smuk løsning. Sækken er en god opbevarings løsning indtil  d. 24 december, hvor det hele går løs. Julegaverne er også smukke at aflevere i en fin dekoreret julesæk, der med garanti sætter gang i julestemningen.

materialer til jule diy
Du skal bruge:
1 brun papirspose (kan købes i de fleste supermarkeder og byggemarkeder)
1 Skuresvamp
Akryl maling
Saks eller hobbykniv
Pen

jule diy stempler
Tag en skuresvamp og læg den med den bløde skumside opad. Tegn det ønskede motiv op med en pen. Jeg har lavet en stjerne og et juletræ. Du kan lave lige det eller de motiver som du ønsker julesækken skal have.

julesæk med stempler diy
Klip eller skær motivet ud, alt efter hvad du finder nemmest. Fjern alt det overskydende skum omkring motivet. Herefter er dit helt personlig stempel færdigt og klar til brug.

jule diy sæk med mønster        diy julesæk
Sækken der skal stemples på har ofte et stort og mindre kønt tryk på sig. Derfor vender jeg vrangen ud på posen. Det larmer lidt og kræver lidt store armbevægelser at få vendt posen. Det gør ikke noget at den bliver krøllet. Det får den kun et finere udtryk af til sidst.

stempler med skuresvampe diy

Læg posen på gulvet eller et bord og du er klar til at stemple dit motiv på. Du kan bruge de fleste typer af maling til dette projekt. Jeg har brugt almindelig akryl maling, der kan fås i alle hobbyforretninger, farvehandlere og udvalgte supermarkeder. Malingen er uskadelig at få på huden og er ikke farlig at indånde. Det er en god idé at putte malingen på en engangstallerken eller lignende og dyppe svampen herpå, for at få et jævnt lag maling på stemplet.

julesæk diy
Dyp svampen i maling og sørg for at malingen kommer godt ned i svampen. Placer den der hvor du ønsker motivet på sækken og giv den et ensartet tryk. Det kræver oftest et par forsøg, før man har teknikken. Du kan eventuelt øve dig på et stykke papir inden du går i krig.

julesæk diy
Lad malingen tørre og giv evt sækkens top et par foldninger. Så står den bedre af sig selv og samtidig ser det fint ud med den bukkede kant. Så er der kun tilbage at få klaret alle julegave indkøbene.
Rigtig god krealyst!

Tip: Sæt eventuelt en store gulvplanter med potte ned i en brun sæk som dekoration. Så får du et nordisk og råt jule udtryk i hjemmet.

*Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med Nemlig.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading Facebook Comments ...