LÆKRE GULERODSBOLLER

opskrift på sprøde og saftige gulerodsboller

Jeg har været et smut i køkkenet. Det sker en gang i mellem at der lander en opskrift her på bloggen.
Du kan bl.a. finde opskriften på:
Nutella kage // Klassisk Nem Chokoladekage // Svampede Chokoladeboller // Den Amerikanske Raspberry-Cheesecake Brownie  // Gluten- og mælkefri Havregrynskager // Gluten- og mælkefri Cookies // Muslibarer //Karameller  og mange flere. Kig i kategorien opskrifter for at se dem alle.

Men denne gang bliver det en portion gulerodsboller I får opskriften på.
Når jeg bager madpakke boller så er det næsten altid dem her. Jeg synes guleroden holder dem saftige meget længere, end når jeg fx bager fuldkornsboller. Gulerod er også med til at søde dem og det er alt i alt en virkelig god bage fætter! Jeg købte mig en juicepresser for et par år siden og når man presser juice så skiller den automatisk saft og kød. Frugt og grønsags kødet kaldes pulp og er fantastisk at bage og lave mad med.
Har du ikke en juicer så kan du altid rive gulerødderne på et rivejern i stedet for.
Jeg har brugt hampfrø som topping, de får en god nøddeagtig smag i ovnen og så er de en god kilde til protein.

25 g gær
½ dl lunken vand
½ dl mælk
1½ dl yoghurt naturel
1 tsk sukker
1 tsk salt
3 spsk oliven olie
1 tsk bagepulver
1 æg
2 dl solsikkekerner
200 g gulerods pulp (eller revet gulerod)
evt. et par spsk gulerodssaft fra juiceren (undlad dette hvis du har brugt revet gulerod)
600 g hvedemel (kan mikses med andre grove meltyper, hvis du ønsker en grovere bolle)

Bagetid: 15 minutter ved 200 g varmluft
Hævetid: 30 minutter

Rør gæren ud i lunken vand og lad det stå 1 min. Rør her efter gæren ud.
Tilsæt mælk, yougurt, sukker, salt, oliven olie, bagepulver og æg. Rør det godt ud og tilsæt så de revne gulerødder eller pulpen.
Tilsæt melet lidt af gangen og ælt dejen godt.
Stil dejen med et fugtigt viskestykke et lunt sted i 30 minutter.

Tænd ovnen på 200 grader, varmluft.
Tril ca. 12 boller og læg dem på en bageplade.
Pensel bollerne med vand og tilsæt evt drys på toppen. Det kan være hørfrø, solsikkekerner, sesamfrø, chiafrø eller hampfrø.

Bag bollerne i ca. 15 minutter

bag med pulp undgå madspild
Ovenfor ses pulp fra min juicemaskine. Det har næsten konsistensen af mos og det gør at bollerne ikke har de revne gulerods strimler som nogle, måske særligt mindre børn ikke er så vilde med i de almindelige gulerods boller.

gulerodsboller med hampfrø
Dejen er klæg og det skal den være for ikke at ende som en tør bolle. De er derfor svære at forme kuglerunde. Ønsker du en “pænere” bolle så er det bare med at tilføje lidt mel når du triller dem.

opskrift på gode boller med gulerod
Jeg har drysset mine gulerodsboller med hampfrø, som har en lækker nødde agtig smag. Pensler du godt med vand så bliver skorpen meget sprød!

opskrift på lækre gulerodsboller

hjemmebagt bolle med smør

Bollerne er perfekte til både pålægschokolade, ost og frokost pålæg.. Og så smager de skønt bare med smør på!

nybagt gulerodsboller
Bollerne er perfekte til både pålægschokolade, ost og frokost pålæg.. Og så smager de skønt bare med smør på!

Relateret indlæg

No related posts found.

2 comments

  • Dejligt med en opskrift hvori der bruges pulp. Jeg har det altid lidt mærkeligt med at smide det ud, når jeg laver juice.
    Jeg har lyst til at dele opskriften (og flere af dine indlæg) på Pinterest, men kan ikke finde knappen, øv!?
    Mvh. Natasja

    Reply
    • Frk. Hansen

      Ja lige præcis. Det er så skønt at få gavn af hele frugten/grøntsagen. Jeg har fjernet den funktion da jeg synes det var irriterende den popper frem på billedet når man scroller forbi. Men det kan godt være jeg skal have den på igen :-)
      Tak for kommentaren! -Jeg overvejer det lige
      God weekend

      Reply

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Loading Facebook Comments ...