PÅSKEPYNT – KANINER I HAMA PERLER

materialer til påske pynt i hama perler

Jeg er gået i gang med lidt påskepynt. Foråret ser endelig ud til for alvor at være på vej. Det har virkelig været tiltrængt med et par dages sol ovenpå vinteren. Jeg har de andre år også lavet påskepynt og du kan finde mit påskepynt fra 2015 her og fra 2014 her. I år har jeg kastet mig ud i at lave pynten i hama perler. Dem der følger fast med her på bloggen ved efterhånden at jeg er ret glad for at sidde med de små plastik perler i hænderne. Jeg synes det er skønt at alle kan være med, lige meget alder og rang af kreativitet. Det eneste problem er bare at perleplader hurtigt kan blive meget naivt i udtrykket. Noget af det jeg gør for at komme lidt væk fra den klassiske børne perleplade er at tilføje andre materialer. Denne her gang er det blevet en kombination med silkebånd. De søde kaniner er i øvrigt en videreudvikling af fastalavnspynten som du kan se her.

Alt der skal bruges for at lave påske kaniner er:
Hama perlerEn firkantet perleplade – Strygejern – Bagepapir – Silkebånd, ikke alt for bredt – Sytråd

Hvis du har lyst til at lave mere påskepynt så kan du finde et DIY kit over på webshoppen Miniminder.dk her har jeg designet et DIY kit med 5 påskeophæng i crepepapir. Sammen med kittet modtager du også en udførlig video-guide så du kommer godt i mål med projektet. Du finder kittet lige her.
Derudover så har jeg delt en masse påske DIYs på min instagram profil @gabriella.holm


Du kan downloade og printe skabelonen gratis lige her.

perleplade kanin til påske
Jeg har lavet en flok hvide kaniner, men du kan også lave sorte kaniner, brune harer eller springe alle rammer og lave dem i alle mulige fine pasteller.
Når kaninerne er færdige stryger jeg dem på begge sidder ved middel varme med strygejernet. Læg dem evt. i pres under et par bøger mens de stadig er varme. Lad dem ligge til de er helt afkølede, så undgår du at de buer. Det har perleplader nemlig en tendens til.

kaniner med sløjfer i hama perler
Når kaninerne er afkølet finder jeg noget bånd i den ønskede farve. Jeg har valgt at lave dem alle ens. Men er du farveglad eller har ungerne med ved kreabordet så find hele bånd kassen frem og leg med at mikse sløjferne.

step by step guide til sløjfe
Sløjfen laver jeg ved at klippe et ca. 20 cm stykke bånd. Alt efter hvor sej du er til at binde sløjfer kan du måske nøjes med mindre eller behøve mere længde på snoren. Før den ene ende igennem et af hullerne og træk i båndet til kaninen ca. er placeret på midten. Træk så den anden ende af båndet gennem det sidste hul. Bind nu en knude. Nu kan der bindes en sløjfe. Det kan godt kræve et par forsøg at lave en fin sløjfe.

kaniner med sløjfer i hama perler
Når alle kaniner har fået fine sløjfer på er de klar til at få en tråd sat på sådan at de kan hænges op. Jeg sætter tråden igennem perlen mellem ørene.

hjemmelavet påskepynt i hama perler
Det jeg særligt godt kan lide ved båden at lave sløjfen på, er at det også ser godt ud “bagfra”. Det er jo ret vigtigt når fx. man som jeg vælger at hænge dem på grene. Her kan de ses fra alle sider af.. -Og det gør jo ikke spor, tværtimod synes jeg det er blevet en ret skøn detalje.

kaniner påskepynt ophæng i hama perler

Nu hænger de færdige kaniner allerede på et par grene fra skoven. Jeg håber der bliver lavet en masse skønne kaniner med sløjfer, og hvis du kaster dig over projektet må du endelig tagge mig på Facebook eller Instagram. Jeg vil så gerne se med!

God søndag til jer!

Relateret indlæg

12 comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading Facebook Comments ...