DIY: MARMOR ØRERINGE

de færdige øreringe

 

Marmor har været in i boligindretningen. Det kom som en bølge hen over landet at marmor skulle, måtte og blev en del af rigtig mange hjem. Marmor borde, vaser, fliser. Alt kunne bruges. Nu virker det til at bølgen er ved at stilne lidt af. Og så alligevel ikke. Jeg har set marmor dukke op rigtig mange steder i tekstil og modetøj. Det er ligesom om at når den lækre sten struktur tilføjes helt andre materialer, så liver den op igen og bliver ret skøn! Den smukke struktur der er i marmor kan vi faktisk ret nemt selv lave en udgave af. Se bare her:

fimoler trilles og blandes

Jeg har lavet look-a-like marmor øreringe af smykkeler i klassisk marmor og grøn marmor. Der findes flere former for smykke ler og et par af dem er Cernit, Fimo og Pardo ler. Alle slags kan bruges og fælles for dem alle er, at de skal brændes i ovnen for at blive hårde. Jeg har brugt Fimo og Pardo ler til disse øreringe. Du finder smykkeler i de fleste hobbyforretninger. Mit er fra cchobby.dk.

Du skal bruge: Smykkeler – Ørestikker – Kontaktlim – Bagepapir

Tag en lille klump sort smykkeler og en større klump hvid. Du kan evt. blande lidt kobber i for at give lidt mere spil i leret, men det er ikke nødvendigt. Bland dem nu sammen til du synes den rette farve er der.

fimoleret æltes og blandes forsigtigt

Jo mere du ælter leret jo mere ensartet bliver farven. Jeg kan personligt godt lide det mere diskrete spil mellem farverne og jeg har derfor blandet leret til det næsten er blevet en og samme farve. Husk at du kan sammensætte lige de farver du ønsker. Jeg kunne foreksempel godt tænke mig et par i kombinationen; mint, gul og sart rosa! -Det må blive næste gang.

udstik fimoleret

Rul det ud med en kagerulle og udstands cirklerne. Jeg har brugt en udstandser der normalt er begregnet til kagefremstilling. Har du ikke sådan en liggende kan man trille små kugler og efterfølgende trykke dem flade.  Fordel marmor cirklerne på et stykke bagepapir og følg anvisningen om bagning på smykkelerets pakning. Nå de er bagt og afkølet kan de limes på ørestikker med kontaktlim.

øreringe i fimo ler med marmor effekt

En pakke fimo ler koster typisk omkring 20 kr. Der kan blive til rigtig mange øreringe ud af en pakke. Kaster du dig ud i projektet så lav gerne lidt ekstra. De fungere nemlig rigtig godt som værtindegave eller fødselsdagsgave.

 

Dette indlæg og DIY projekt er oprindeligt skrevet i juni 2014 til Aarhus Panoramas website. En omlægning af sitet gør dog, at de nuværende indlæg forsvinder og derfor poster jeg det her på bloggen i stedet.

4 comments

    • Dejligt du kan lide dem. Projektet er et år gammelt, så da jeg fik kigget billederne igennem fik jeg lyst til at lave nye kombinationer. Der er jo så mange skønne muligheder.
      Håber du får lavet lidt øreringe 🙂
      Hav en dejlig dag

      Reply
  • Hej Gabi.
    Fed hjemmeside, spændende diys og flot arbejde. Hvor har du købt udstikkeren til at lave marmor øreringene?

    Venlig hilsen

    Christina

    Reply
    • Hej Christina
      Jeg har ekstra sæt liggende. Så hvis du vil have et kan du få det for 20 kr. Der er 4 eller 5 udstikkere i en pakke 🙂
      Jeg kan evt tage dem med til julemarkedet. Jeg har købt dem hjem fra Kina i tidernes morgen.
      Vi ses forhåbentligt lige meget hvad til julemarkedet 🙂

      Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading Facebook Comments ...