DIY – ENKLE SMYKKER MED DELICA PERLER

materialer til fremstilling af armbånd

Jeg har været i gang med de små populære perler Delicas. De giver simpelthen så smukt og enkelt resultat. Især armbåndende har jeg set rundt omkring i butikker og mode magasiner. De er meget simple og derfor fik jeg lyst til at lave mine egne. Delicas perlerne fås i et væld af farver. Alle de toner du kan drømme om, de findes.
Udover armbåndene har jeg videretænkt lidt og udviddet ved at lave fingerringe også. De blev rigtig gode og er, pga deres bøjelighed meget behagelige at have på.
Begge dele er nu blevet til et fin lille smykkesæt. Jeg er allerede rigtig glad for smykkerne der i deres enkelthed og lille størrelse er perfekte som hverdagssmykker. -Her er det i hvert fald ikke smykkerne der kommer med dig, men er blot en sød feminin detalje. Du kan på 20 minutter have et armbånd færdigt og vupti så er der også de smukkeste venindegaver i hus.

delicas perler, tang og lås til smykke fremstilling

Armbånd
For at lave et armbånd skal du bruge:
wire trådwireklemmer delica perler - låsøsken/ring –  tang

smykke vejledning

Mål dit håndled og læg lidt ekstra snor til, så er der noget at arbejde med. Klip det over og find en øsken, wireklemme og lås frem.
Sæt wireklemmen på snor, derefter øsken og til sidst låsen. Træk nu tråden igennem øsken og wireklemmen igen så den danner en lykke omkring låsen. Klem wireklemmen godt flad, nu er den låst og sikret.
Nu kan du sætte perler på og lave det mønster og den farvekombination du ønsker.
Slut af på samme måde. Først wireklemme og så øsken. Du kan evt. som jeg har gjort, tilføje øskenkæde til justering af armbåndets bredde. Den er kun nødvendig hvis du laver armbånd til dig selv, da du jo måler dit håndled og tilpasser armbåndet i længden. Laver du dem til gaver kan det være en god idé med øskenkæde så armbåndet bliver justerbar.

Tænker du: “Det forstod jeg ikke” eller “Det gad jeg godt lige se et billede af” så har Smyks.dk lavet en fin guide til armbånd trin-for-trin i billeder lige her.

de færdige delicas armbånd

De færdige armbånd har allerede været i brug non-stop. På armbåndet der ligger nederst har jeg sat en lidt større lyserød perle i, på midten. Her kan du bruge alle slags perler, store som små.

materialer til smykkefremstilling

Fingerring
For at lave en fingerring skal du bruge:
Elastiksnor - delica perler - Crimp - tang

guide til at lave ring med små perler

Mål din finger og klip et stykke elastik snor. Husk at ligge et godt stykke til så der er noget at binde med. Sæt de ønskede perler på og lav evt. mønstre med forskellige perler.
Mål gerne efterhånden som perlerne sættes på. Når længden er der binder du 2-4 knuder så det holder.

finger ring med dellicar perler

Klip det overskydende elastik snor af, så der nu er plads til at sætte en Crimp over knuden. En Crimp sørger for at skjule knuden og er i sig selv ret fin.

guide til at lave ringe med delicar perler

Sæt Crimp’en på og klem forsigtigt til den slutter til og har lukket sig. Det skal siges at den mister sin shine ret hurtigt hvis du bruger ringen meget og vasker hænder med den på. Den går fra skinnende guld til mat messing, vil jeg kalde det.

delicas perler lavet til fingerringe

Her er de færdige ringe. Jeg har både brugt dem i kombination på samme finger og en og en. Husk at det er vigtigt at finde det rette antal perler. Ringen må ikke være for stram og heller ikke for løs.

de færdige perle armbånd og ringe

Jeg fik i alt lavet 2 armbånd og 3 ringe og jeg kan slet ikke se at der er svundet i perlerøret. Der kan altså blive til rigtig mange smykker af sådan et rør. Delica perlerne er ikke helt billige. Men start evt. med 2-3 farver og find evt. en god veninde at bytte farver med så I ender med et større udvalg.

Smykkesæt lavet af små delicas perler

Jeg har brugt kombinationen af mat sort, mat melonfarvet, mat lys sand, mørk blågrøn, svag havskum og 24K guldindlagt glasperle.

de færdige lavede fingereringe

 

Smykkedelene er venligst givet af Smyks.dk og indlægget udarbejdet i samarbejde, dog er idé og materiale valg 100% Frk. Hansen. 

13 comments

  • Frk. Hansen

   Ja dem har jeg også set, de er bare SÅ super fine med tassler!
   Jeg er bare lidt for praktisk til at jeg kan gå med sådan noget der hænger. Alt skal helst sidde helt til. Jeg ville få den dyppet i alt muligt ;-)
   Hav en dejlig weekend

   Reply
 • Bruger du en krympetang til at lukke crimps med og kan du anbefale en? Jeg har prøvet at Google mig frem til et sted at købe en, men synes ikke rigtigt der er nogle til smykker. Måske en fladtang er nok? Og fin DIY som altid, det er en fornøjelse at følge dig.

  Reply
  • Frk. Hansen

   Hej Stina
   Nej det gør jeg ikke (måtte lige google krympetang ;-)) Jeg bruger en almindelige smykketang med flat næb (det hedder nok en fladtang). Du ved en der kun kan klemme og ikke klippe.
   Det virkede fint.
   Hav en dejlig dag

   Reply
 • Hej Frk. Hansen.
  Er det noget en dreng på 5 og en pige på 2,5 år kunne lave til deres mor i gave (selvfølgelig med lidt hjælp fra faren) Eller bliver det for småt?

  Reply
 • Hej Frk. Hansen

  Jeg vil rigtig gerne igang med at lave sådanne flotte armbånd til mig selv, men ville helst lave dem uden en lås. Den metode med elastiksnor, kan den bruges til at lave armbånd med? :)

  Reply
  • Frk. Hansen

   Hej Frederikke
   Du kan godt bruge metoden fra ringene til armbånd. Husk dog at slå et råbåndsknob frem for to kællingeknuder. Hvis du er i tvivl så google evt lige råbåndsknobet, der findes en masse fine billeder.
   Hav en dejlig dag
   Mvh Gabriella :-)

   Reply
 • Hej.

  Kan du sige hvad de farver du bruger, hedder? tænker på delica perlerne. er helt vild med den farvekombination du har lavet :)

  Reply
  • Frk. Hansen

   Det hele er købt hos Smyks.dk så du kan finde det hos dem. Send dem evt. billedet ovenfor, så er jeg sikker på de med det samme ved hvad de skal sende dig :-)
   Pøj pøj med projektet

   Reply

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Loading Facebook Comments ...