DIY UR TIL BØRNEVÆRELSET

materialer til diy ur

Jeg elsker perleplader. Det jeg ikke synes er særlig fedt er, at man godt kan føle sig lidt begrænset i forhold til hvad søren man skal bruge de færdige perleplader til.. Og det gælder både for børn og voksne. Her kommer en DIY på et vægur af hama perler. Et perfekt sommerferie projekt, når nu vi ved at der nok skal komme et par regnvejrsdage indimellem. Lad dit barn designe sit eget ur til værelset, lav et selv til kontoret.. Eller vær’ fælles om et til sommerhuset. Uret får et skønt legende udtryk og alt efter hvem der sætter perlerne på pladen får det sit helt personlige udtryk! Jeg underviser selv i en ungdomsskole og noget af det jeg elsker allermest ved mit job er, at se hvor stolte de kan være over resultatet. Det er altid en succes når vi laver ting de virkelig har lyst til at bruge hjemme på værelserne. Det vil jeg gerne give videre til jeres skønne unger, med dette lille DIY projekt.

Alt du skal bruge er:

Hama perler
En stor perleplade (min er sat sammen af to plader, som kan købes i de fleste hobbyforretninger)
Saks
Blyant
Et tykt stykke pap i samme størrelse som perlepladen
Bagepapir
Strygejern
Limpistol (Du kan også bruge alle andre former for flydende lim)
Urværk – (Jeg bestilte det faktisk for, at lave dette DIY kork ur. Nu er min kork besættelse forsvundet lidt og det trængte til et redesign. Det fine ved at købe et løst urværk er nemlig, at du altid kan udskifte skiven og bruge det igen og igen.)

English recap

Make a DIY clock of hama beads.
I love hama beads , but I miss being able to use them!
Now I have made a DIY hama bead clock. You can make one yourself for the home office or let your child design his own watch to his room. It is also a great gift for the grandparents. All you need is: Hama Beads – A large beads plate – Scissors – Pencil – A thick piece of cardboard (the same size as the bead plate) – Baking paper – Iron – Glue – Clockwork

perle plade skabelon til vægur

Jeg har valgt at give uret et geometrisk udtryk med trekanter i forskellige rosa toner blandet med gul, blå og grå. De større børn kan jo lege med farver og motiver, så udtrykket langt fra bliver “perleplade looket”. Lad de mindre børn lave et festfyrværkeri og er børnene helt små kan perlerne udskiftes med maxi hama.
Marker gerne området der skal arbejde indenfor, jeg har valgt at lave mit ur kvadratisk. I kan lave det i lige den form I ønsker.
Hvis du som jeg bruger et urværk med sorte visere, så husk at undgå de helt mørke farver da viserne vil være svære at se på en mørk baggrund.

English recap
I’ve created a geometric pattern with my hama beads in pink tones , yellow and gray. I made a square , but you can create any shape you want for your clock.

hama perler

Og hvis jeg lige må sige noget.. (Det må jeg vel egentlig godt) Så går jeg benhårdt efter reglen om, at hama perler skal ligge i en stor pærevælling og ikke være farvesorteret. Især for børn, ligger der en utrolig god fordybelse og træning i at skulle finde de rette  farver. For mig er det, det allervigtigste ved det at lave perleplader. Jeg kan huske, at hvis jeg som barn havde svært ved at holde koncentrationen i perlefinderiet,så kunne jeg lokke mig til lidt hjælp, med at finde de perler jeg manglede. Det er slet ikke tosset, at være flere om en perleplade. Så har du dem farveopdelt, så udfordre jeg dig til liiige at lukke øjnene og vende bunden i vejret!

English recap
I think that the most important part by making beads plates is to find the colors, it’s like meditation. Therefore, if you have color split your pearls..  turn upside down! There is a very good exercise for your child by finding the right beads.

step by step guide til vægur i hama perler

Når perlepladen er færdig finder du midten og fjerner de 4 perler i midten, så der dannes et kryds. Her skal urværket sidde. Du kan bruge en lineal til at finde midten eller du kan tælle dig frem.
Hvis børnene er små, så husk at det er her du for alvor kommer ind med en hjælpende hånd, nu skal der nemlig stryges, limes og skrues.

English recap
When the bead plate is finished you need to find the middle and remove the 4 beads in the center to make space for the clockwork.

perle plade ur af hama perler

Tænd strygejernet og stryg perlepladen med bagepapir imellem. Du skal kun stryge den ene side af perlepladen! Den skal til gengæld stryges meget og godt på den side. -Så meget at hullerne næsten forsvinder.
Det er vigtigt at den bliver strøget meget, dels fordi den skal kunne holde og dels fordi urværket ikke kan gabe over mere end ca. 5 mm i tykkelsen. Tjek evt. om urværket kan spændes om perlepladen før du fortsætter. Kan den ikke spændes, så stryger du bare perlerne mere flade.

English recap
When you are finnish iron the bead plate. Iron only one side of the bead plate. But the one side must be ironed much and long.

step by step guide til ur af hama perler

Når perlepladen er strøget vender du den om så den side du ikke har strøget vender opad. Placer perlepladen på pappet og marker hjørneren af perlepladen. Klip pappet ud så det passer til perlepladen og klip ligeledes et hul i midten så der er plads til urværket.

English recap
Now you need to create a template of cardboard similar to the bead plate so the bead plate has something to lean up of.

lim perlepladen fast på pappet

Tænd limpistolen og lim pappet fast på perlepladens bagside. Har du ikke en limpistol kan du bruge skolelim eller kontaktlim.

English recap
Use a glue gun to glue the cardboard onto the beads.

saml urværet og perlepladen

Nu er der bare tilbage at samle urværket på henholdsvis for og bagside af perlepladen. Sommerferien kan være lang for mange børn. Gør det evt. til et fælles projekt at opgradere børneværeset. Brug et par regnvejrsdage til at rydde op, gøre rent og lav små ændringer i fællesskab. Flyt rundt, mal en reol og lav et ur i hama perler!

English recap
Now you can attach the clockwork to the beads.. The clock is now finished and ready to be hung up.

ur af hama perler

 

Hvis du ønsker mere personlig pynt på børneværelset så kan du med et blækfrit aftryks sæt skabe små minder uden brug af sværte og maling. Det bliver meget hurtigere og nemmere at lave aftryk af dine børns hænder og fødder. De blækfrie sæt er fri for skidt kemi og kan bruges fra fødslen. Du finder aftryks sættet på www.miniminder.dk lige her.

4 comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading Facebook Comments ...