NEMME COOKIES MED NØDDER OG CHOKOLADE – GLUTENFRI

 

de færdige cookies

Jeg går og venter på foråret. Der er alt for meget sjap og alt for meget kedelig hverdag lige nu. Noget af det der hjælper lidt på det, er masser af te og hyggestuder under tæpper. Tændte stearinlys OG spise en kage eller 2! ;-) Jeg har bagt nemme og møg lækre cookies og opskriften er så god, at jeg ikke synes I skal snydes. De fine cookies er med sin farin super sprøde og søde. Den mørke chokolade og nødderne giver noget at tygge i og det salte er bare det bedste lille twist ved en sød cookie. Opskriften har jeg fået af min overbo. Da vi flyttede til Trøjborg fulgte der nemlig også en håndfuld søde naboer med. I ved, sådan nogle man har fælles spisning med af og til. Opskriften er nem og kræver hverken maskiner eller, at man opholder sig længe i køkkenet.. Noget jeg vægter ret højt, da køkkenet aldrig rigtig har fanget min opmærksomhed. Jeg har flere i min familie der ikke tåler gluten og jeg har derfor også prøvet at lave dem glutenfri. Da opskriften ikke indeholder særlig meget mel (..mest sukker ;-)) så er det ret nemt at skifte ingredienserne ud der indeholder gluten, uden at den lille kage ændre smag eller konsistens.

I count down to the spring and drink a lot of tea while it’s still snowing outside . It helps a little to light candles and eat a cake or two ;-) So I’ve been in the kitchen and baked easy and crispy cookies. They can easily be made without gluten and I give you both recipes. Find the recipes at the bottom.

INGREDIENSER TIL CA. 20 COOKIES

2,5 dl brun farin
1 dl sukker
1 æg
125 g smør
150 g chokolade og nødder. Mix selv det forhold du ønsker. Jeg havde halv-halv og brugte en 70% mørk chokolade, hasselnødder og mandler.
3,5 dl mel
½ tsk bagepulver
½ tsk natron
½ tsk salt
1 tsk vaniljesukker

OPSKRIFT

sukker, farin og smør røres godt sammen sammen. Lad gerne smørret stå lidt så det er nemmere at røre ud.
Hak nødder og chokolade i grove stykker. Tilsæt æg og alle de resterende ingredienser og rør det til det er en sammenhængende dej.
Stil dejen i køleskabet i 4-5 timer.
Når dejen er kølet kan den trilles til små kugler og fordeles med god mellemrum på en bageplade.
Fordi dejen indeholder så meget sukker vil kuglerne under bagning flyde ud og få cookie formen af sig selv.
Bag dem ved 175 grader i 15 minutter. Men hold gerne et vågent øje med dem, da der ikke er langt fra færdigbagte kager til brændte kager ;-)

GLUTENFRI VERSION

2,5 dl brun farin
1 dl sukker
1 æg
125 g plante margarine
150 g chokolade og nødder.
3,5 dl mel. Her kan bruges majsmel, kartoffelmel, rismel, hirsemel eller boghvedemel. Brug gerne en blanding af to slags. Jeg har fx brugt 2 del majsmel og 1½ del kartoffelmel
½ tsk bagepulver
½ tsk natron
½ tsk salt
1 tsk vaniljesukker

Følg opskriften ovenfor.

sprøde og lækre cookies på nicolas vahe  træ fad

Du kan også finde mange flere af mine opskrifter lige HER. Ønsker du flere glutenfri opskrifter kan du finde havregrynskager lige her og der ligger også en opskrift på glutenfri muslibarer her.

INGREDIENTS

2.5 dl brown sugar
1 dl sugar
1 egg
125 g butter
150 g chocolate and nuts . Mix although the relationship you want. I had half – half .
3.5 flour
½ teaspoon baking powder
½ teaspoon baking soda
½ teaspoon salt
1 teaspoon vaniliesukker

RECIPE

Sugar , brown sugar and the butter is stirred well together. Let the butter stand a bit so it’s easier to stir out . Add egg and all remaining ingredients and stir until it is a cohesive dough. Place the dough in the refrigerator for 4-5 hours. After the dough has chilled it can be rolled into small balls and spread with good intervals on a baking sheet . Because the batter contains as much sugar will balls during baking to flow out and obtain the shape of the cookie itself. Bake them at 175 degrees for 15 minutes. Be careful as there isn’t far from finished baked cookies to burning cookies ;-)

GLUTEN-FREE VERSION

2,5 dl brown sugar
1 dl sugar
1 egg
125 g vegetable margarine
150 g chocolate and nuts.
3,5 dl of flour. Here you can use corn flour , potato flour, rice flour or buckwheat flour . Use like a mixture of two kinds. For example, I spent 2 dl corn flour and 1½ dl potato flour  
½ teaspoon baking powder
½ teaspoon baking soda
½ teaspoon salt
1 teaspoon vanilla sugar

2 comments

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Loading Facebook Comments ...