JULEGAVE IDÈ – SKYTSENGEL AF ENGANGSKARKLUDE

skytsengle i karklude

Jeg deltager i DR1s juleshow “Mens vi venter” som ruller over skærmen i morgen. Her viser jeg hvordan man nemt og hurtigt kan få styr på de sidste julegaver. Et af projekterne er denne juleengel. Det er måske ikke lige til at se men englen er lavet af engangs karklude fra supermarkedet og er en sød gaveidé, at give en du holder af. Sådan en lille skytsengel passer nemlig rigtig godt på dem de bor hos. Så måske dine børns bedsteforældre eller en anden I har kær fortjener en lille hjemmelavet engel i julegave i år?

materialer til diy projektet

Materialer: Engangs klude – Vat – Tuscher – Garn – Limpistol – Nål – Tråd – Saks – Evt. en Vatpind

gratis skabelon til downloade

Du kan download skabelonen lige HER. Den er ganske gratis, men derimod håber jeg at du vil kreditere mig hvis den deles med andre og så betyder det meget med et følgerskab på min Instagram profil. Jo flere følgere jeg har jo nemmere er det for mig at kunne leve af at skabe en masse gratis inspiration til dig.

Nå tilbage til alt det sjove: Klip de 3 dele ud med en saks.

engangs klude med skabeloner

Fordel skabelonerne på de farver du gerne vil have de forskellige dele i og klip dem ud. Husk at du skal bruge 2 x krop for at kunne sy englen.

giv englene lyserøde kinder

Tegn ansigt på englen med tuscher. Lav evt. en prøve på et stykke engang klud før du går i gang. Da det lige kan kræve lidt øvelse at tegne på “stoffet”.
Jeg bruger en posca tusch men alm tuscher dur sikkert også. Igen gælder det om lige at lave en lille test på et stykke karklud først. Kinderne bliver rigtig fine hvis du bruger en vatpind. Mal med tuschen på den ene ende af vatpinden og dup det forsigtigt på englen.

englen fyldes med vat

Sy kroppen sammen og husk at fylde den med vat inden den er syet helt sammen. Du kan sy den med hvid tråd på vrangen eller med sort snor som her på forsiden. Det er lidt en smagssag da det giver vidt forskellige udtryk. Er børnene nye i at sy så vil jeg klart anbefale at sy på forsiden. Her kan I vælge en hvid tråd hvis den skal være mere usynlig 🙂

håret af garn limes på

Når englen er syet sammen skal vinger, hjertet og håret limes på. Håret laves ved at du vikler en masse garn omkring fingrene.

Englens hår ordnes

Sæt det viklede garn fast på den ene side af englens hoved. Gentag det samme på den anden side. På den måde får hun en fin skilning i midten. Knolden er lavet ved at vikle en knude garn sammen. -Børn er specilaister i at lave garnknuder så giv dem bare garnet, så skal du se 😉 Giv knolden en klat lim og sæt den fast på toppen af hovedet.

de færdige engle i karklude

Ønsker du en snor til ophæng af englen, så tråder du bare en nål og fører den igennem toppen af hovedet og så er englen færdig.

Englene er en del af flere indlæg, der alle giver et bud på hvordan man kan lave hjemmelavede julegaver. Du kan nemlig også finde vejledning på hvordan du nemt kan lave din egen vase og trylle en konservesdåse om til flot opbevaring.

God fornøjelse med projektet og jeg ønsker jer alle en rigtig glædelig jul!

8 comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Loading Facebook Comments ...