HJEMMELAVET ISTE

zoom på en teskefuld løs grøn te

syltetøjsglas klargøres til teen

teen i køleskabet

den kolde iste nydes i haven

zoom på isteen med en skive lime i

Nu er sommerferien for alvor skudt i gang for mit vedkomene. En måned med sol, grill og flyttekasser. Det bliver skønt ;-)
Vejrudsigten lover skyhøje grader udenfor og jeg har derfor været i gang med at lave kølende iste, af den grønne slags. Jeg har lavet den kold, for at undgå bitterstofferne trækker ud i teen.  Det har den grønne- og hvide te det nemlig med at gøre, når den trækker for længe i det varme vand. Jeg er lidt af en sukkergris og har tilføjet et strøg sukker inden trækketiden.. Du kan også gå uden om sukker og blot tilføje en skive lime, citron eller ingefær inden servering. De fine syltetøjsglas gør det ekstra festligt og praktisk til strandturen. Jeg skal helt sikkert til at spise en masse marmelade, så jeg kan samle en god portion glas og byde grillgæsterne på iste.

Grøn- og hvid iste: Jeg har lagt 2 syltetøjsglas i blød og fjernet mærkaterne.  Når syltetøjsglassene er rene laver jeg 2 teposer med løst te i. Jeg har brugt min yndlingste, hvid tempel te fra A. C. Perch’s Thehandel. Der skal bruges dobbelt så meget te som ved varmbrygning. Jeg bruger ca 2 spsk te til en halv liter vand. Ønskes der sukker tilsættes det og lågene skrues på. Stil dem i køleskabet og lad dem stå natten over eller minimum 8 timer.

Sort iste: Er du ikke til grøn- og hvid te, så kan du lave den på sort te og her kan du sagtens varmbrygge den. Istedet for det kolde vand koges det og da det gerne skal være omkring 80 grader varmt, så vent 3 minutter inden det hældes over teen. Lad teen trække  (ca. 5-10 minutter) og tilsæt evt. sukker eller honning. Giv det et kuldechok ved at tilføje en håndfuld isterninger og stil det på køl til det skal serveres.

Jeg synes det smager drøn godt og selvom der er sukker i min iste, så er det et af de bedre valg af sommerdrik. Det er bare rart at drikke noget man ved hvad er. Ingen tilsætningsstoffer og konserveringsmidler.. -Og det med sukker har jeg en plan om. Jeg skal blot putte mindre i for hver portion jeg laver, og så til sidst burde jeg jo kunne lide det uden, ikke? Det fungere for kaffe uden mælk, så må det også gælde for iste! Jeg lader gerne denne sommer være testforsøg ;-)

Kan I have en dejlig dag i solen!

4 comments

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Loading Facebook Comments ...