RASPBERRY CHEESECAKE BROWNIE

Denne måned indeholdte jo min fødselsdag, og i nu to weekender er der blevet bagt boller og smækket kager sammen i lange baner! Desværre har den slags det med at gå stærkt, og jeg fik selvfølgelig ikke taget billeder, inden det meste var væk. Så her er billeder af en af kagerne, som den så ud efter en nat i køleskabet.
Det her er kagen over alle kager, i min verden. Den amerikanske kage fra Hummingbird Bakery; Raspberry cheesecake brownie! -Intet mindre, eller korter navn, kan altså gøre det.
Du kan finde opskriften her, på engelsk, eller bruge min danske vejledning herunder…
Jeg har halveret opskriften. Det er nemlig en af de tunge drenge og den ligger ganske tungt (og godt) i maven!
Ingredienser:
Brownie (bund)
100g mørk chokolade
100g smør
125g flormelis
1½  æg
55g hvedemel
Cheesecake  (midte)
200g smørerost (jeg bruger Buko Naturel)
75g flormelis
½ tsk. vaniliesukker eller korn fra en kvart vaniliestang
1 æg
Raspberry (top)
150 ml piskefløde eller cremefine til piskning
50g flormelis
75g frostne hindbær (jeg tilsætter gerne lidt mere så den er mere frisk i smagen)
 
Fremgangsmåde:
Brownie
Tænd ovnen på 170 grader
Hak og  smelt chokoladen i vandbad (husk der ikke må komme vand ned til chokoladen så skiller den)
Smør og flormelis mikses godt sammen med en elpisker.
Tilføj æggene et af gangen og sørg for at få skrabet sidderne ned på skålen så alle ingredienser er blandet godt sammen. Tilsæt mel lidt af gangen mens der mikses med elpiskeren. Forsigtigt hældes den smeltede chokolade i dejen og mikses sammen.
Dejen hældes nu i et lille fad eller form så den dækker bunden med ca. 2 cm
Cheesecake
Smørerost, flormelis og vanilie mikses med elpiskeren, på lavt niveau. Tilføj æget mens der mikses. Igen skal du huske at skrabe kanterne på skålen så alle ingredienser blandes godt sammen. For at få en luftig cheesecake kan der mikses igennem på højt niveau, men pas på. Hvis den bliver overmikset begynder den at skille.
Den, lidt flydende, dej hældes nu forsigtigt ovenpå brownien og glattes ud med en ske.
Bag nu kagen på de 170 grader i ca. 30 minutter. (Kagen skal være gylden i kanterne og bleg i midten når den tages ud.)
Stil gerne den afkølede kage i køleskabet et par timer eller til dagen efter.
Raspberry
Tø hindbærene op.
Pisk fløden sammen med flormelis til den næsten har konsistensen af flødeskum.
Tilsæt så hindbær og pisk til det har den rigtige konsistens.
Sæt hindbær-flødeskummen på køl en times tid og put så et godt lag henover kagen.
Gulv støv får kager og muffins til at ligne små eventyr. Jeg har købt det i Bazar Vest, Aarhus. Det er krydderi-mærket Kilic, der står bag. Hvem vil ikke gerne eje en pose guld for 15 kr. ;-)
-Og jo jeg var også lidt betænkelig i starten ved at skulle skovle guldet indenbords, men det er beregnet til spisning og smager ikke af noget.
…Ja det er lidt omstændigt, men resultatet er også fantastisk godt :-)

13 comments

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Loading Facebook Comments ...